Nyheder9. september 2017

”Matador”s Iben blev forført: Anne Linnets elskerinde

Ligesom Skjold Hansens datter gafler Kristen i Korsbæk, blev Ulla Henningsen selv erobret af Anne Linnet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ulla-henningsen1.jpg
 (Foto: All Over Press)

Den unge Iben Skjold Hansen giver i ”Matador” alt, hvad charmen kan trække, for at få bankdirektør Kristen Skjerns opmærksomhed – og det lykkes da også.

På samme måde blev Ulla Henningsen, den talentfulde skuespillerinde bag sagførerdatteren i DR’s evige seriehit, i en periode kurtiseret af en elskovssyg kvinde.

Den kvinde var selveste Anne Linnet, og besættelsen af Ulla Henningsen var så stor for 80’er-ikonet, at hun skrev sangen ”Smuk og dejlig” om netop den blonde frøken Ulla, der havde brændt sig fast i Linnets bevidsthed.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/anne-linnet.jpg
 Foto: All Over Press)

I ”Matador” gik hun efter hyggeviolinisten Kristen, men i virkelighedens verden var Ulla Henningsen i sangerinde Anne Linnets kløer, før hun for 21 år siden fandt sammen med jazzsaxofonisten Uffe Markussen – som hun har holdt fast i lige siden. (Foto: All Over)

Kogte af raseri

Romancen fik da også lov at udvikle sig i en periode.

Det skabte dog raseri i Linnethjemmet – for hitmagerens mand, Holger Laumann, var bestemt ikke glad for at have en fremmed kvinde i sin seng, mens han var ude af hjemmet.

Anne Linnet har selv forklaret om dramaet i sin bog ”Testamentet” fra 2012.

– Han koger af raseri, tager sengetøjet af dobbeltsengen og kaster det ud over gelænderet på balkonen, madrassen ryger samme vej, og jeg står og spekulerer på, hvornår han holder op. Han har fået uanede kræfter, for nu bakser han med selve sengen, som er stor og tung, han pruster af raseri som et vildt dyr, skriver Linnet om det tidspunkt, hvor ægtemanden opdager, at ”hende den rædselsfulde sæk fra Århus Teater” har været på natligt besøg.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/ulla-henningsen.jpg
 Foto: All Over Press)

Karrieren har budt på store roller i TV-serier som ”Matador” og ”Kald mig Liva”, men Ulla Henningsen har også i årevis optrådt som jazzdiva. (Foto: All Over)

Lænket fast til tårn

Senere i livet har Ulla Henningsen da også opsøgt drama i hverdagen, selv om hun nu er fasttømret med jazzmusikeren Uffe Markussen og har været det i mere end 20 år.

For to år siden blandede den i dag 66-årige skuespiller sig i miljøaktivisme.

Sammen med en gruppe fra Greenpeace lænkede hun sig fast til et boretårn i Nordjylland for at forhindre boring efter skifergas.

Det nåede dog aldrig til, at politiet måtte fjerne skuespilleren. Efter nogle timer låste hun sig selv fri og tog hjem.

– Jeg fik pludselig nok, så jeg måtte kapitulere og tage hjem og tage et varmt bad. Det er trættende at stå i stiv kuling, og jeg skal spille på teateret i aften, så det er begrænset, hvor mange kræfter jeg har, forklarede Ulla Henningsen til Ekstra Bladet efter aktionen.

Herunde kan du læse endnu flere facts om "Matador"

21 facts om Matador du måske ikke vidste

Sponsoreret indhold