Nyheder5. oktober 2016

Mascha tæt på at bryde grædende sammen

Mascha Vang har måttet sande, at det er meget hårdt at være med UNICEF i Tanzania. Hun kunne næsten ikke holde tårerne tilbage.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-72263.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Bloggeren Mascha Vang er for tiden med UNICEF i Tanzania, hvor hun er af sted for at blive klogere på, spædbørns overlevelse - at se, hvor store problemerne er i landet, hvor rigtig mange spædbørn dør.

Mascha Vang fortæller på sin blog om et besøg på en neonatalafdeling (Afdeling for for tidligt fødte børn, red), og der har det altså været meget hårdt for Mascha Vang, som selv har datteren Hollie Nolia - der præcis i dag fylder fire år.

- Det første der ramte mig, da jeg trådte ind på afdelingen, var varmen, en tung sød

lugt, og masser af babyskrig. Der var ikke rigtig nogen mennesker på afdelingen, men det var senge med børn over ALT. Første rum vi kom ind i, var der seks senge, og jeg gik hen for at kigge ned i en af dem. Da det ikke ligefrem var nogen kuvøse, forventede jeg et lille, men sødt barn som jeg kunne sige “nåhhhh” til. Lige som jeg kigger ned i sengen, rammes jeg af total chok, skriver Mascha Vang på sin blog og fortsætter:

- Mit hjerte og puls begynder at hamre, og jeg kan mærke mit ansigt blusser op. Bare jeg skriver dette, får jeg tårer i øjnene. Jeg er nødt til at nive mig hårdt i min læbe, for ikke at bryde grædende sammen. Her ligger en lille bitte baby, uden ble, uden tøj, uden tæppe, uden noget, og ligner en der er forbrændt over hele kroppen, og huden skraller af. Det er ikke brandsår, men infektion. Barnet ligger bare og og ligner en der lider. Det må gøre så ondt. Jeg kan slet ikke forstå den bare skal ligge der helt alene, i en stor åben seng. Det er der ikke meget tryghed i.

Skønne Mascha Vang

Sponsoreret indhold