Nyheder22. september 2018

Ond strid: Marys veninde i bitter nabokrig

Kronprinsesse Marys veninde – den tidligere OL-sejler Michaela Ward Meehan – er røget i totterne på naboen, som spærrer for hendes udsigt mod Øresund.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hus_i_vedbaek_0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

En celeber nabokrig brænder for fuldt blus i et af Danmarks dyreste boligområder.

Michaela Ward Meehan, som har været veninde med Mary, siden kronprinsessen hed Donaldson og arbejdede for Michaelas mands ejendomsfirma i Australien, har i en personlig mail gjort Rudersdals borgmester Jens Ive opmærksom på, at hendes nabo mod syd – det tidligere børnehjem Strandridergården, som nu bliver luksusbolig – har forbrudt sig mod byggetilladelser og lokalplan.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinsesse_mary_og_frederik.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var blandt gæsterne, da Michaela og Chris Meehan i 2004 blev gift. (Foto: Kaspar Wenstrup)

”Hej Jens. Mit navn er Michaela Ward Meehan og jeg er datter af Peter Ward, som du kender og har sejlet Knarr med for mange år siden. Du kan måske også huske at jeg har sejlet mange år med min søster Susanne i den olympiske 470 jolle (...)

Jeg skriver til dig fordi vi fortvivlet må se til hvordan vores skønne villa på Vedbæk Strandvej 508 fuldstændig har mistet al privacy, da vores nabo mod syd (nr 506) nu gennem to år har bygget og omformet sin grund stik mod alle byggetilladelser og den gældende lokalplan”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/susanne_ward_og_michaela_meehan.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Sammen med sin søster Susanne Ward (t.h.) vandt Michaela Meehan et hav af medaljer, da de sammen sejlede 470­-jolle. (Foto: Ritzau Scanpix)

Dyr advokathjælp

47-årige Michaela, som også bor i New Zealand, skriver videre, at hun og hendes mand er så frustrerede, at de har hyret en advokat, ”hvilket er en dyr fornøjelse og burde være unødvendigt”.

Borgmester Jens Ive udtrykker ”fuld forståelse for jeres frustration ved at få en nabo, der tilsyneladende ikke har et ønske om hverken det gode naboskab, eller at følge de regler og anvisninger ...” og glider derefter af på henvendelsen, som byplansforvaltningen overtager.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/strandridergaarden_og_meehans_hus.jpg
 (Foto: Nemindsigt/Rudersdal)

På dette foto, som indgår i klagesagen, ses Strandridergården til venstre og Michaela Meehans hus med det røde tag til højre. (Foto: Nemindsigt/Rudersdal)

I september 2017 gjorde Michaela Meehans advokat Rudersdal Kommune opmærksom på, at terrænhøjden hos Strandridergården øjensynligt er hævet med mere end to meter over det oprindelige niveau, hvilket har spoleret den tidligere sejlerstjernes udsigt mod Øresund.

Desuden var Michaela Meehan generet af indkigget fra Strandridergården, idet luksusbyggeriets vinduer ind mod skellet ikke er forsynet med matteret glas.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/michaela_meehan_2.jpg
 (Foto: Nemindsigt/Rudersdal)

Privatliv, tak. Naboens vinduer i huset til venstre vil Michaela Meehan have forsynet med matteret glas. (Foto: Nemindsigt/Rudersdal)

Den 30. april 2018 mødte repræsentanter fra Rudersdal Kommune Christian Evers Thomsen, som står bag firmaet ISC Holding A/S, der ejer luksusejendommen. Og kommunen havde flere indvendinger:

Terrænet på grunden er visse steder for højt og skal føres tilbage til det oprindelige – hvorved Michaela Meehan formentlig får sin udsigt tilbage.

Misundelse

Ved kysten skal størrelsen på et såkaldt grejskur på 24 kvadratmeter reduceres, idet der kun er givet tilladelse til et skur på 20 kvadratmeter. Desuden skal facaden mod Øresund gøres mindre synlig.

Stien gennem haven til grejskuret skal gøres smallere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grejskur.jpg
 (Foto: Nemindsigt/Rudersdal)

Grejskuret ved Øresund er for stort, for synligt og opført i strid med reglerne. De røde noter er Michaela Meehans. Hun ejer badebroen til højre i billedet. (Foto: Nemindsigt/Rudersdal)

Desuden har ISC Holding fået påbud om at lovliggøre et orangeri, et teknikhus og en havemur. Opførelsen af orangeriet og ændringen af badebroen er sket uden de nødvendige tilladelser.

Lovliggørelse kan i yderste konsekvens betyde nedrivning.

Det er planen, at medarbejdere fra Rudersdal Kommune den 11. september møder op på ejendommen for at sikre, at forholdene er bragt i orden. Ejeren af Strandridergården har klaget til Planklagenævnet over kommunens afgørelser, og i skrivende stund behandles sagen der.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/michaela_meehan_hus_006.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Micheela Meehan har betalt 16,7 mio. kr. for to naboejendomme, som ligger nord for Strandridergården. Fra hendes have er der via et smalt stykke jord adgang til en privat badebro og Øresund. (Foto: Dan Mariegaard)

Da SE og HØR besøger Strandridergården, fortsætter håndværkerne trods talrige kommunale påbud arbejdet med færdiggørelsen af whiskybæltets svar på det franske Versaille-slot. Og holdningen til naboens klage er klar:

– Er det ikke bare misundelse? Det er der vist meget af heroppe, lyder det fra en af dem.

Sponsoreret indhold