Nyheder 20. marts 2018

Se billederne: Marys tætte veninde begravet – Mary sagde tårevædet farvel

Juliane Meulengracht Bang, der var bestyrelsesmedlem i Mary Fonden og nær veninde til kronprinsesse Mary, blev i dag begravet fra Esajas Kirke på Østerbro i København. Mary var blandt de mange fremmødte, der tog afsked med Juliane i det smukkeste forårsvejr
Foto: Mikael Rieck

Kronprinsesse Mary har i dag taget afsked med sin nære veninde Juliane Meulengracht Bang.

Juliane Meulengracht Bang, der var bestyrelsesmedlem i Mary Fonden og nær veninde til kronprinsessen, døde 14. marts blot 54 år gammel. Og i dag tog kronprinsessen – sammen med en lang række andre, både kendte og ukendte – en tårevædet og smuk afsked med Juliane.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Juliane blev begravet fra Esajas Kirke på Østerbro klokken 16, og inden begravelsen ankom en lang række gæster for at tage plads i den smukt pyntede kirke på Østerbro.

Foruden kronprinsessen, der havde selskab af kronprins Frederik og parrets ældste søn, deltog skuespiller Nikolaj Lie Kaas også i bisættelsen. Også Caroline Boserup og Andrea Elisabeth Rudolph var til stede under den smukke ceremoni.

Juliane Meulengracht Bang efterlader sig sin mand, Peter Bang, samt parrets to børn, Christiane og Christoffer.

Du kan se billeder af gæsterne, der ankommer til kirken, i galleriet herunder:

Juliane Meulengracht Bang, begravelse, 20. marts

Lige siden sin allerførste tid i Danmark har kronprinsesse Mary kendt familien Bang. Før brylluppet med Frederik blev Mary ansat af Peter Bang hos Microsoft og udviklede et nært venskab med hans kone, den otte år ældre Juliane Meulengracht Bang. Men i sidste uge kunne familien offentliggøre den triste nyhed, at Juliane havde mistet livet i en alder af bare 54 år efter en lang sygdomsperiode med kræft i æggestokkene. Artiklen fortsætter under billedet.
Foto: Claus Poulsen
Juliane Meulengracht Bang og hendes mand Peter har været med, når Frederik og Marys børn er blevet døbt. Her er de til tvillingernes dåb i 2011. Foto: Claus Poulsen – Det er med tungt hjerte, at vi alt for tidligt har måttet sige farvel til bestyrelsesmedlem Juliane Meulengracht Bang. Juliane var med til at forme Mary Fonden allerede inden etableringen og har siden været et værdsat bestyrelsesmedlem, skriver fonden på Facebook. Berlingske bragte søndag mindeord, som var underskrevet ”vennerne”. De nævnte blandt andet den 54-åriges store engagement i at hjælpe andre. – Med Julianes bortgang har vi mistet et enestående menneske, som hele sit liv har spredt enorm varme og omsorg blandt sine medmennesker, skriver vennerne. Juliane Meulengrachts mand Peter kommer fra den Bang-familie, som stod bag Bang & Olufsen. Det er dog ikke her, han tjente pengene til det 55 millioners Hellerup-palæ, som parret købte i 2006. Det gjorde han derimod, da han sammen med vennerne Preben og Erik Damgaard solgte det fælles projekt Navision til Microsoft og scorede en indtægt i milliardklassen. Med økonomien på det tørre brugte Juliane Meulengracht Bang en stor del af sin tid på velgørende formål. Ud over bestyrelsesposter i Mary Fonden, Den Sociale Kapitalfond og Maternity World-wide var Juliane Meulengracht Bang grundlægger af OvaCure, der støtter forskning i kræft i æggestokkene.

Sponsoreret indhold