Mary i sorg: Nær veninde død

Dødsfaldet blandt Marys nærmeste sker, bare en måned og en dag efter at kronprinsessen måtte fortælle sine børn, at deres farfar var gået bort.

Dødsfaldet blandt Marys nærmeste sker, bare en måned og en dag efter at kronprinsessen måtte fortælle sine børn, at deres farfar var gået bort.

Foto: Dan Mariegaard

Bare en måned efter at kronprinsesse Mary mistede sin svigerfar og måtte fortælle sine fire børn, at deres farfar ikke længere er hos dem, har sorgen endnu en gang ramt Amalienborg.
 
Marys veninde Juliane Meulengracht Bang døde den 14. marts. Hun blev 54 år.
 
 
 
Lige siden sin allerførste tid i Danmark har kronprinsesse Mary kendt familien Bang. 
 
Før brylluppet med Frederik blev Mary ansat af Peter Bang hos Microsoft og udviklede et nært venskab med hans kone, den otte år ældre Juliane Meulengracht Bang.
 
Men i sidste uge kunne familien offentliggøre den triste nyhed, at Juliane havde mistet livet i en alder af bare 54 år efter en lang sygdomsperiode med kræft i æggestokkene.
 
Artiklen fortsætter under billedet. 
 
Juliane Meulengracht Bang og hendes mand Peter har været med, når Frederik og Marys børn er blevet døbt. Her er de til tvillingernes dåb i 2011. Foto: Claus Poulsen
 
– Det er med tungt hjerte, at vi alt for tidligt har måttet sige farvel til bestyrelsesmedlem Juliane Meulengracht Bang. 
 
Juliane var med til at forme Mary Fonden allerede inden etableringen og har siden været et værdsat bestyrelsesmedlem, skriver fonden på Facebook.
 
Berlingske bragte søndag mindeord, som var underskrevet ”vennerne”. 
 
De nævnte blandt andet den 54-åriges store engagement i at hjælpe andre.
 
– Med Julianes bortgang har vi mistet et enestående menneske, som hele sit liv har spredt enorm varme og omsorg blandt sine medmennesker, skriver vennerne. 
 
 
Juliane Meulengrachts mand Peter kommer fra den Bang-familie, som stod bag Bang & Olufsen. 
 
Det er dog ikke her, han tjente pengene til det 55 millioners Hellerup-palæ, som parret købte i 2006.
 
Det gjorde han derimod, da han sammen med vennerne Preben og Erik Damgaard solgte det fælles projekt Navision til Microsoft og scorede en indtægt i milliardklassen.
 
Med økonomien på det tørre brugte Juliane Meulengracht Bang en stor del af sin tid på velgørende formål.
 
Ud over bestyrelsesposter i Mary Fonden, Den Sociale Kapitalfond og Maternity World-wide var Juliane Meulengracht Bang grundlægger af OvaCure, der støtter forskning i kræft i æggestokkene.
 
Hun efterlader sig børnene Christiane og Christoffer.
 
Juliane Meulengracht Bang skal begraves fra Esajas Kirke tirsdag den 20. marts klokken 16. 
 
Læs mere om, hvor tætte kronprinsesse Mary og Juliane Meulengracht Bang var i SE og HØR, der udkommer i morgen onsdag den 21. marts. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close