Mary og Frederik: Derfor har de en udvekslingsstuderende

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har én mund mere at mætte, efter at de har taget en australsk udvekslingsstuderende ind på slottet.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har én mund mere at mætte, efter at de har taget en australsk udvekslingsstuderende ind på slottet.

(Foto: Claus Poulsen)

En heldig kvinde fra Australien bor for tiden sammen med selveste kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på Amalienborg.

Den australske udvekslingsstuderende læser til daglig økonomi på Københavns Universitet, og hun indgår i dagligdagen på lige fod med resten af kongefamilien.

– De er ved at opfinde sig selv som et moderne kongepar. Det er helt nyt og fantasifuldt. Det er et eksperiment og virkelig originalt, siger kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen til SE og HØR.

Han gætter forsigtigt på, at den heldige student ikke er helt tilfældigt valgt, men måske er en person i Marys familiære netværk. For eksempel en grandkusine fra Tasmanien. 

Der er dog også visse bagdele ved at dele bolig med det danske kongehus, advarer Olden- Jørgensen. 

– Hun kan jo ikke bare invitere hvem som helst med hjem. Jeg tror godt, hun kan gå i byen med de andre studenter, men at tage nogen med hjem går nok ikke, siger han.

Kronprinsesse Mary fortæller til Billed- Bladet, at det er ”en stor fornøjelse” at have den studerende boende, og at hun blandt andet har hjulpet familiens nye medlem med det danske sprog.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close