Mary og Frede hænges ud som dårlige forældre

Kronprinseparrets tvillinger risikerer ifølge en repræsentant fra dyreværnsorganisationen PETA, at blive voldelige som voksne fordi de har oplevet \'ondskab mod dyr\' i barndommen.

Kronprinseparrets tvillinger risikerer ifølge en repræsentant fra dyreværnsorganisationen PETA, at blive voldelige som voksne fordi de har oplevet 'ondskab mod dyr' i barndommen.

Foto: Mikael Rieck

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er kommet i en gedigen efterårsstorm i australske medier, efter at kronprins Frederik var vært ved Kongejagten i Gribskov den forgangne weekend.

Det er den australske udgave af Daily Mail og Daily Telegraph fra Marys hjemland, der er faret i flint.

Aviserne er både vrede og forargede over, at kronprinseparrets femårige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine deltog i den efterfølgende jagtparade, hvor vildtet - blodige hjorte, ræve etc. lå lit de parade i græsset foran Fredensborg Slot.

Frederik og Mary udråbes som dårlige forældre, og det antydes sågar, at de to små kongebørn risikerer at blive voldelige som voksne på grund af deltagelsen i paraden, hvor de har set de døde, blodige dyr ligge i græsset.

Daily Mail kalder billederne af tvillingerne, der overværer paraden, 'voldsomme' og prøver at piske en stemning op.

Daily Telegraph går skridtet videre og får en dyreværnsaktivist til at støbe og affyre kuglerne mod Mary og Frederik.

- Der er absolut intet nobelt ved at skuddræbe forsvarsløse dyr for sjov, siger Ashley Fruno fra dyreværnsorganisationen PETA's australske filial.

Og hun fortsætter med at angribe Frederik og Mary for at være dårlige forældre, der spiller hasard med deres børns opvækst.

- Når det er et veldokumenteret faktum, at der er en direkte sammenhæng mellem ondskab over for dyr i barndommen og voldelig adfærd som voksen, er det ikke bare ufølsomt af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary at lære deres børn, at det er acceptabelt at slå dyr ihjel - det er også dårligt forældreskab, siger Ashley Fruno.

- Der er kun en lille gruppe mennesker, der stadig ikke har fattet, at det at gå på jagt er et voldeligt, blodigt tidsfordriv, hvor man får en ussel glæde ved at tage et liv og udviser en pervers magt over den forsvarsløse, tordner Fruno videre.

- Det er Mary og Frederiks ansvar at opdrage deres børn til at vokse op og blive empatiske, medfølende ledere af deres land med respekt for alle levende væsener, slutter Fruno.

Kongehuset har ikke reageret på angrebet fra Marys hjemland.

På de billeder, SE og HØR er i besiddelse af fra begivenheden, ser børnene mere interessererede end skrækslagne ud under paraden, og både Mary og Frederik tager sig flere gange tid til stille og roligt - og i børnehøjde - at tale med Vincent og Josephine om, hvad der foregår.

Du kan se et stort galleri fra jagtparaden herunder - det er de billeder, der har fået australske medier på den anden ende:

Jagtparade Fredensborg Slot 22. november 2016

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close