Nyheder 10. maj 2016

Margrethe har fået nok af Joachims driverliv: Tvunget i arbejde

Kongehuset kunne ikke længere være vidne til prins Joachims tomme kalender, så derfor blev han presset til at komme i sving, vurderer eksperter

prins joachim

Det kom som en overraskelse for de fleste, da prins Joachim den 1. november sidste år tiltrådte en ulønnet deltidsstilling i Forsvaret.

Prinsen har tidligere ikke ligefrem imponeret med sin flid, og han er i pressen blevet udnævnt som uofficiel ”Danmarksmester i fridage”. Meget tyder da også på, at det ikke var Joachim selv, som plagede om at komme til at bestille noget, efter han siden salget af Schackenborg Slot reelt er gået arbejdsløs mellem sine sparsomme royale pligter.

Han har snarere været udsat for et voldsomt internt pres for at undgå dårlig presse.

– Det virker som en form for ”damage control” fra hoffets side. Efter alle de skriverier der har været i kølvandet på, at han forlod Schackenborg til fordel for de rige jetsetvenner nord for København, har man behov for at vise, at han har en eller anden form for berettigelse – selv om den kan være vanskelig at få øje på. Det virker som et alibijob med noget, der kunne minde om en jobfunktion, fortæller kongehusekspert Jens Høvsgaard.

Margrethe fik nok Ifølge Værnfælles Forsvarskommando er det endnu for tidligt, at fortælle om Joachim har gjort en forskel i sit nye job som særlig sagkyndig. Måske fordi prinsen meget belejligt er blevet udstyret med en jobbeskrivelse, der er så uklar, at ingen kan forklare, hvad Joachim rent faktisk laver de 20 timer, han hver uge tilbringer på Holmen og Kastellet midt i København.

– Det er en mærkelig jobordning, som bærer præg af, at Joachim skal beskæftiges med et eller andet. Det ser ikke godt ud, at en af de bedst lønnede og højst placerede i det kongelige hierarki render rundt uden af bestille noget særligt. Man kunne jo sagtens forestille sig, at han har fået en kraftig henstilling fra sin mor, fortæller kilder med dyb indsigt i både Kongehuset og det politiske liv overfor SE og HØR.

Og de observationer er kongehuseksperten Jens Høvsgaard helt enig i.

– Jeg mener helt klart, at det er et vink med en vognstang fra Margrethe og hoffets side, om at de ikke kan blive ved med at forsvare Joachim i pressen.

Nu må han også vise, at han kan bestille noget, lyder det fra eksperten. Chokeret Folketing Da forsvaret offentliggjorde nyheden om prinsens deltidsjob,

Sponsoreret indhold