Nyheder5. februar 2024

Marchen Neel Gjertsen beklager: - Utrolig dårlig dømmekraft

Den ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten, Marchen Neel Gjertsen, erkender, at hendes medvirken til eksamensnyd var dårlig dømmekraft
Aarhus festuge 2023 blev åbnet af Hendes Majestæt Dronninge Margrethe hvor hun blev modtaget af Borgmester Jacob Bundsgaard og blomsterpigen Kira som ankom som flygtning fra ukraine. Marchen Neel Gjertsen, Aarhus redag den 25. august 2023.
Marchen Neel Gjertsen beklager sine udtalelser i et debatindlæg i Jyllands-Posten.
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Marchen Neel Gjertsen har ikke ønsket at stille op til interview, siden hun i januar modtog heftig kritik for et interview, hvor hun indrømmede at have medvirket til eksamenssnyd.

SE og HØR har gentagende gange forsøgt at række ud til Marchen Neel Gjertsen for at forholde hende kritikken, men den 38-årige chefredaktør har meddelt, at hun "ingen kommentarer har" til sagen.

Men nu beklager hun sine udtalelser.

Det gør hun i form af et svar til et debatindlæg i Jyllands-Posten, hvor professor og lektor på CBS Stefan Kirkegaard-Madsen retter skarp kritik mod chefredaktøren. Lektoren kalder det blandt andet mærkeligt, at "en chefredaktør blankt indrømmer eksamenssnyd og forherliger nepotisme".

- Jeg vil hverken forklare, forklejne eller forsvare denne sag. Jeg vil kun beklage. Både som privatperson, samfundsborger og chefredaktør er der her tale om utrolig dårlig dømmekraft fra min side, skriver Marchen Neel Gjertsen som svar på kritikken.

"Der vidste jeg, at jeg var god"

Det var i et interview med magasinet Euroman, at Marchen Neel Gjertsen pralede af, at hun havde hjulpet en ven med sin eksamensopgave.

- For nyligt tog jeg den skridtet videre og hjalp en ven med en omfattende afsluttende akademisk opgave på mere end 50 sider i et fag, jeg intet kendskab har til selv.

- Der var kun en weekend til at skrive det meste af den, og jeg var virkelig spændt på, om den ville floppe, fordi jeg jo ikke havde læst teorien, før jeg bare skrev derudaf i mange timer. Men den fik en meget høj karakter. Der vidste jeg, at jeg var god, lød det fra chefredaktøren i interviewet.

Udtalelserne faldt dog langt fra i god jord blandt landets censorer og universiteter, hvoraf flere har været ude og kritisere chefredaktøren, som de mener har medvirket til omfattende eksamenssnyd.

Sponsoreret indhold