Nyheder22. januar 2024

Syddansk Universitet om Marchen Neel Gjertsens "hjælp": Det er eksamenssnyd

Det er snyd at hjælpe andre med at skrive dele af en eksamensopgave, fastslår Syddansk Universitet, efter Jyllands-Postens chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen, har fortalt, at hun har hjulpet en ven
Marchen Neel Gjertsens historie har fået universitetsfolk til at understrege, at det ikke kun er snyd at bruge ChatGPT i sine eksamensopgaver. Man må heller ikke få hjælp af en ven.
Marchen Neel Gjertsens historie har fået universitetsfolk til at understrege, at det ikke kun er snyd at bruge ChatGPT i sine eksamensopgaver. Man må heller ikke få hjælp af en ven.
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Chefredaktør Marchen Neel Gjertsen hjalp ven: "Ingen tvivl om, at det er plagiat"

For nylig skrev Marchen Neel Gjertsen derudaf i mange timer på en vens afsluttende akademiske opgave for at hjælpe – og selv om det var et boost til selvtilliden, så var det altså medvirken til eksamenssnyd.

– Der er ingen som helst tvivl om, at det, hun beskriver her, er snyd, lød det forleden fra formanden for censorkorpset på de akademiske journalistiske uddannelser, Kenneth Thue Nielsen.

Nu stemmer Syddansk Universitet i:

– Lader du en medstuderende eller et familiemedlem løse en opgave for dig, så er det eksamenssnyd, uanset om det er hele opgaven eller kun dele heraf, siger vicedirektør for uddannelse ved Syddansk Universitet, Stinne Hørup Hansen til B.T.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at den nyslåede chefredaktør for Jyllands-Posten i et interview med Euroman brystede sig af at have scoret en meget høj karakter efter at have hjulpet en kammerat med at skrive en 50 sider lang eksamensopgave uden at have læst teorien.

– Der vidste jeg, at jeg var god. Både til at winge meget på skrift, men mest til at være nogens gode ven, siger Marchen Neel Gjertsen i interviewet.

I januar 2023 forbød en række universiteter brugen af ChatGPT, hvor kunstig intelligens kan skrive for dig, for at komme eksamenssnyd til livs.

– Man skal lave sin eksamen selv, lød det blandt andet fra Anna Bak Maigaard, vicedirektør på Aarhus Universitet.

Sponsoreret indhold