Rosas store sorg: Manden fik kræft - og døde tre uger senere

Rosa fra Den store bagedyst.

Rosa fra Den store bagedyst.

Foto: Kaspar Wenstrup

Det var hverken de flotte fondanter eller den glimtene glace, som gjorde Rosa Kildahl kendt og elsket i ”Den store bagedyst”.

Det var snarere hendes fantastiske humør og evne til at bevare både smil og grin, når det hele spidsede til i bageteltet.

Privat har den 60-årige kageglade Glyngøre-pige dog set livet fra sin værste side. Som blot 41-årig mistede Rosa sin mand gennem 21 år, der døde af kræft efter ganske kort tids sygdom.

Alene stod hun pludselig tilbage med sorgen og ansvaret for parrets to børn, der dengang var 13 og 18 år.

Det fortæller Rosa i et stort interview med Ude & Hjemme.

Først troede Rosa og ægtemanden Tommy, at hans rygsmerter kunne skyldes en diskusprolaps. Men efter en række undersøgelser viste det sig, at det stod langt værre til.

Tommy havde kræft – og han døde blot tre uger efter, at han havde fået den nedslående kræftdiagnose.

Rosa elsker naturen og elsker sin hjemby Glyngøre. Foto: Kaspar Wenstrup

- Det hele gik så hurtigt, at jeg troede, det måtte være en lægefejl, fortæller Rosa i interviewet med Ude & Hjemme, før hun tilføjer, at hun til at begynde med forsøgte at arbejde sig igennem sorgen.

Der skulle jo mad på bordet, og Rosa var bage for, at familien kunne miste huset, hvis der ikke blev tjent penge nok.

En dag blev det dog tydelig for enhver, at Rosa ikke kunne arbejde sig ud af sorgen. Hun kom op at toppes med en kunde i sit job som mediespecialist hos Post Danmark.

- Det var ikke i orden at tale sådan til en kunde eller nogen i det hele taget. I virkeligheden led jeg af stress, men jeg vidste ikke, det var stress. Jeg ringede bare til min chef og sagde, at jeg ville afspadsere lidt. Men da jeg fortalte, hvordan jeg havde det, fik jeg den besked, at jeg skulle sygemelde mig. Det gjorde jeg så. Jeg sov faktisk i en måned. Bagefter besluttede jeg, at jeg var nødt til at sige op, fortæller Rosa i interviewet med Ude & Hjemme.

Midt i sorgen havde Rosa dog styrke til at gå nye veje og lære nye ting. Hun tog blandt andet jagttegn, så Tommys våben stadig kunne blive opbevaret i hjemmet. Hun lærte at stå på ski, ligesom hun også meldte sig til et sejlerkursus, fordi hun altid havde drømt om at lære at styre en sejlbåd.

Og det var da også i den lokale marineforening, at hun mødte sin nye kærlighed, Carsten. Parret blev gift lørdag den 7. oktober sidste år ved et romantisk bryllup i hjembyen Glyngøre.

Og det var naturligvis Rosa, der selv havde stået for bryllupskagen til de i alt 85 inviterede gæster.

Herunder kan du læse en række sjove facts om "Den store bagedyst", som Rosa altså deltog i sidste år:

Sjove facts om Den store bagedyst

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close