Nyheder9. juli 2015

Skrev to sange til "kræftsyg": Mads Langer snydt

Den danske sanger, Mads Langer, har skrevet to sange, som han har dedikeret til en kræftsyg ung pige, der nu er død. Eneste problem er bare, at kræftsyge "Clara Maria" aldrig eksisterede.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/madslanger.jpg
 Foto: All Over

På Instagram havde profilen "Kemoland", lavet af den 21-årige kræftsyge "Clara Maria", fået tusindvis af følgere, der fulgte med i hendes liv med uhelbredelig kræft. Tusindvis af opmuntrende ord og likes er blevet rettet mod profilens mange billeder, som nu er blevet afsløret som det rene fup - af den værste skuffe.

Natten til tirsdag skulle kræftsyge "Clara Maria" have sovet ind, og det var hendes "læge" - Jacob - der opdaterede den falske profil med beskeden om "Clara Marias" død.

- Jeg var med i nat kl. 03:16 da hun trak vejret fra sidste gang. Jeg savner hende. Meget, skrev "lægen" Jacob onsdag.

LÆS ALT OM MADS LANGER LIGE HER

Men det hele var opsprind! Mange af billederne - der portrætterer det at have kræft - stammer fra Google, hvis man laver en billedsøgning - og det faktum, at "Clara Marias" læge gik på profilen og skrev personligt på den, var alt sammen meget gode indikationer om, at der var noget helt galt.

Ikke desto mindre fuppede profilen tusindvis af velmenende danskere - heriblandt sangeren Mads Langer, der har skrevet og dedikeret hele to sange til den pige, han troede var "Clara Maria".

- Kære Alle. Jeg må med tristhed erkende, at jeg som mange andre er blevet spundet ind i en historie, som ikke er sand.

Sådan begynder Mads Langer et indlæg på sin Facebook-fanside.

- Jeg er blevet rørt til tårer og har involveret mig dybt og følelsesmæssigt over længere tid med et fiktivt menneske og en fiktiv familie til en opdigtet terminal kræftsyg pige, forsætter den danske sanger.

Mads Langer var oprindeligt dybt rørt af historien, og besluttede sig derfor for at gå et skridtet videre - og hylde pigens mod.

- Jeg har skrevet to sange til den fiktive Clara Maria. Mine følelser har været ægte og jeg vil gerne omdøbe min sang til "Dancing Away From The End" og dedikere den til alle, der er berørt af kræft på den ene eller anden måde.

Sangen kan høres og ses herunder.

Sponsoreret indhold