Nyheder 19. januar 2017

Mads Langer langer ud efter kollegaerne: Playback er alt andet end ægte

Musikeren lufter sin frustration over Danish Music Awards og kønsløse playback-shows
Foto: Mikael Rieck

En af tidens allerstørste musikere langer nu ud efter sin egen branche.

Mads Langer er nemlig træt af, at der ved Danish Music Awards kun bliver optrådt med play-back, mens han fx ved Sport 2016 fik lov til at optræde live.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er tilmed forventningen på DMA, at vi, der rent faktisk har øvet os mere end de berømte 10000 timer, skal sidde og klappe i vores hænder og lade som om vi synes, at det er fedt, når det ene efter det andet kønsløse playback-show spiller foran os. Og vi skal Gud hjælpe mig også selv optræde playback, hvis vi kommer igennem nåleøjet og allernådigst får lov til at "optræde", for som argumentet fra diverse instanser lyder: "Alle andre gør det også, så vi vil ikke risikere, at det lyder dårligt live"! Men hallo!!! Hvis du ikke er god nok til at lave en god live optræden, så har du intet at gøre på DMA, skriver Mads på Facebook.

Mads er ikke kun utilfreds med, at der bliver spillet playback ved Danish Music Awards. Han er også sur over, at det er show, der ikke hylder nyt talent, men udelukkende hylder de etablerede i branchen.

- I dag hylder DMA udelukkende toppen af poppen. Det er alt for snæversynet i forhold til al den diversitet og det meget høje kunstneriske niveau, vores lille land formår at præsentere år efter år. Og jeg er sikker på, at det i langt højere grad ville samle hele Danmark om skærmen. Lige nu minder DMA mest af alt om et forvokset Børne-MGP. Vi tager ikke vores kollegaer, vores publikum og ikke mindst os selv alvorligt, hvis vi optræder playback til lige netop det show, skriver Mads.

Faktisk kan Langer slet ikke forstå, at man fredag efter fredag kan se folk optræde live i "X Factor", når der så ikke kan optrædes live til Danish Music Awards. For hvorfor skal de professionelle stå og mime, når der synges live i et amatørprogram.

- Det svarer til at sætte FIFA på, når der er VM i fodbold!

Samtidig forstår sangeren slet ikke, at der ved sidste års Danish Music Awards ikke blev sendt en hyldest til Gnags, der har 50 års jubilæum. Den hyldest kom i stedet ved Sport 2016.

- Og her til sidst, bare lige for at bringe endnu et kæmpe paradoks op, som Sport 2016 også foranledigede: Det er Sport 2016, sportens prisshow, som hylder Gnags, som har 50 års jubilæum, mens DMA i hele sin aldersfascistiske ungdomsrus ikke nævner dem med et ord!! Hvad sker der, slutter Mads sit lange indlæg.

Sponsoreret indhold