Nyheder13. februar 2015

Må dit barn se ”Fifty Shades of Gray”?

I Frankrig må 12-årige se filmen. I USA skal man være fyldt 17 for at se den uden forældre, og i Danmark skal man være 15 år. Få forklaringen her
Af af
Må dit barn se "Fifty Shades of Grey"? Deltag i debatten på vores Facebook-side
Må dit barn se "Fifty Shades of Grey"? Deltag i debatten på vores Facebook-side
 Foto: AOP


Der er stor forskel på opfattelsen af, hvor børnevenlig den hypede film "Fifty Shades of Gray" er. Det franske medieråd har eksempelvis sat en aldersgrænse på 12 år, fordi den "næppe vil chokere mange mennesker", skriver nyhedsbureauet AP ifølge tv2.dk

LÆS OGSÅ: Galleri: Se Jamie Dornan fra "Fifty Shades of Grey"

I USA skal man være fyldt 17 år for at se den uden sine forældre, og i England er aldersgrænsen 18 år.

I Danmark har Medierådet for Børn og Unge valgt at tillade filmen for børn over 15 år. I sin begrundelse skriver rådet blandt andet:

- På grund af de mange og relativt langvarige seksuelle skildringer samt det forhold, at flere af scenerene indeholder afvigende seksuel adfærd vurderes det, at filmen kan virke grænseoverskridende på børn under 15 år.

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om "Fifty Shades"

De mange forskellige vurderinger fra land til land skyldes, at film bliver vurderet ud fra forskellige kriterier, fortæller Katrine Munch Bechgaard fra Medierådet for Børn og Unge, til SE og HØR.

- Det er svært at sammenligne os med andre lande, fordi vi lægger vægt på forskellige ting. Norge og Sverige som vi normalt sammenligner os med har vurderet på samme måde som os, siger hun.

Ifølge Katrine Munch Bechgaard er det ikke det seksuelle indhold i sig selv, der er afgørende for den danske vurdering.

- Børn må gerne blive præsenteret for intimitet og seksualitet, men det afhænger af måden og sammenhængen. Det skal være forståligt for dem, fortæller Katrine Munch Bechgaard.

Må dit barn se filmen? Deltag i debatten på vores Facebook-side

Opslag af SE og HØR.


Se en trailer for filmen her


Sponsoreret indhold