Nyheder11. februar 2015

Det vidste du ikke om ”Fifty Shades”

Romanserien om forretningsmanden Christian Grey med S/M-tendenser og den unge Anastasia Steel har taget verden med storm. Men hvor godt kender du egentlig ”Fifty Shades”?
Af af
Hvor meget ved du om "Fifty Shades"? tjek din viden i artiklen
Hvor meget ved du om "Fifty Shades"? tjek din viden i artiklen
 Foto: AOP



Forfatteren E. L. James ramte rigtigt med de erotiske fortællinger om Christian og Anastasias forhold, der populært blev kaldt 'husmor-porno', da specielt mødre lappede historierne i sig.

Faktisk er de blevet så populære, at den første bog af tre "Fifty Shades of Grey" er blevet filmatiseret og får premiere den 12. februar.

LÆS OGSÅ: "Fifty Shades of Grey" - Nu som LEGO

Men nogle ting om "Fifty Shades" var du nok ikke bekendt med, så vi har samlet en liste over de mest finurlige fakta om serien.

Vidste du for eksempel, at:

- romanerne er solgt i over 100 millioner eksemplarer og oversat til 52 sprog?

- har rekord som den bedst sælgende paperback i Storbritannien?

- ikke kun kvinder er betaget af det erotiske i "Fifty Shades"? Ny tal fra den erotiske webshop Sinful.dk viser, at flest mænd har investeret i deres nyeste kollektion af sexlegetøj med titlen "Fifty Shades of Grey"? Her er hele 62 % af køberne mænd.

LÆS OGSÅ: Dakota-hvem? Hør om "Fifty Shades of Grey"-skuespillerindens smarte restaurant-trick

- at rollen som Christian Grey bliver spillet af Jamie Dornan, men at der gik rygter om, at både Ryan Gosling og Shia LaBeouf skulle påtage sig rollen som Mr. Grey?

- at selvsamme Jamie Dornan slog igennem som seriemorder i TV-serien "The Fall"?

- at der også var store navne på tale til at tage sig af den kvindelige hovedrolle som Anastasia Steele? Både Kate Beckinsale, Mila Kunis og Emma Watson blev nævnt i den sammenhæng. Som bekendt gik rollen i sidste ende til den 25-årige Dakota Johnson.

LÆS OGSÅ: "Fifty Shades of Thomas Skov"

- at "Fifty Shades" har ført til en retssag? En engelsk kvinde hev en mand, hun havde mødt på et datingsite, i retten tilbage i 2013, fordi en sexleg - der angiveligt var inspireret af romanen - arrangeret af ham, gik for vidt for kvinden. Han endte med at blive frikendt.

Hvis du er spændt på, om filmen kan leve op til romanens succes, kan du tjekke ud i de danske biografer fra i morgen.

Du kan se en trailer til filmen her:


Sponsoreret indhold