Nyheder27. september 2016

Lyngvild mistede sin far som 10-årig: - Jeg jublede over hans død

Jim Lyngvild voksede op omgivet af misbrug og tæsk – og selv om han har fortrængt meget, husker han stadig, hvordan hans far slog hans mor og hans fire ældre søskende. - Min far døde heldigvis, da jeg var 10 år gammel. Og jeg kan tydeligt huske, at jeg jublede over hans død, fortæller Jim Lyngvild
https://imgix.seoghoer.dk/media/3c454100bd86419687f93df045e47085.jpg
 Foto: All Over Press

Det kan godt være, at han har masser af succes i dag og god grund til at smile.

Men barndommen var anerledes barsk for modemanden Jim Lyngvild.

Han voksede nemlig op omgivet af alkoholmisbrug og misbrug – og selv om han har fortrængt meget, husker han stadig tydeligt, hvordan hans far slog hans mor og hans fire ældre søskende.

Det fortæller en ærlig Jim Lyngvild ifølge Ekstra Bladet i sin nye bog ”Selvbiografi”, der udkommer 4. oktober.

- Når jeg tænker på mine første barndomsår, får jeg billeder af min far, der slår min mor. Min far tæskede min mor og mine fire ældre søskende. Ikke mig, for jeg var min fars lille pryd. Hans eneste søn. Det gjorde det bestemt ikke bedre. Når han var sur på min mor, kaldte han hende ’lille blomst’, og når han sagde: ”lille blomst” med sitrende overlæbe, så vidste vi, at der var øretæver i luften, skriver Jim Lyngvild ifølge Ekstra Bladet i sin nye bog ”Møgunge”.

Til Ekstra Bladet giver modemanden sit bud på, hvad det var, der fik faderen til at slå.

- Alle mænd i min fars familie, både min far og min farfar og sikkert også min oldefar var totalt ødelagte. De tæskede deres koner og børn. Og jeg tror egentlig ikke, at det var særlig unormalt. Det var bare noget man gjorde i visse familier dengang, fortæller Jim Lyngvild til Ekstra Bladet og tilføjer, voldudbruddene ofte kom, efter at faderen havde drukket alkohol.

Men generelt set var volden den eneste måde, som han kunne hævde sig på. Min mor er nemlig en meget stærk og meget skarp og intelligent kvinde. Og min fars eneste våben mod min mors intelligens var at tæske hende, fortæller Jim Lyngvild og tilføjer:

- Men min far døde heldigvis, da jeg var 10 år gammel. Og jeg kan tydeligt huske, at jeg jublede over hans død.

Se billeder fra Jim Lyngvilds hjerm herunder:

Hjemme hos Jim Lyngvild (Fotos: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold