Nyheder28. september 2016

Luna fra "Den store bagedyst" viser hjemmet frem

Luna fra "Den store bagedyst" er netop rykket til Aarhus, hvor hun er flyttet sammen med to fyre.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160916-den_store_bagedyst-tsl-0038.jpg
 Thomas Laursen

I ”Den store bagedyst” har Luna Richardt allerede vist, at hun har sans for detaljen, når hun kreerer fantasifulde kager. Men det er ikke kun, når den 20-årige jyde står med fingrene i dejen, at hun går op i det æstetiske. Hendes hjem i Aarhus ligner faktisk et bud på en annonce for et boligkatalog.

null

– Jeg bor nu sammen med to drenge, som jeg slet ikke kender, men som søgte en at bo sammen med. Jeg besøgte stedet, og der var bare så råt og drenget her. Og jeg elsker jo boligindretning, så jeg tænkte bare ”Åh nej”. Men det er altså ret fedt at bo sammen med to drenge. Der er ikke noget fnidder. Jeg har forsøgt at sætte lidt planter og lys nogle steder, fortæller Luna, der blev student for få måneder siden og derefter rykkede fra hjembyen Silkeborg til Aarhus.

– Jeg kan godt lide det naturlige og det gammeldags. Jeg har faktisk startet en blog. Den hedder Lunarichardt.dk. Der skriver jeg selvfølgelig om bagedysten, men jeg vil gerne lede den hen til de ting, jeg godt kan lide. Jeg rejser ret meget og shopper genbrug. Og så har jeg ret stor passion for planter. Mit værelse ligner lidt et drivhus.

Selv om Luna skulle jonglere med kageopskrifter og de sidste eksamener på samme tid, lykkedes det alligevel for hende at hive et tårnhøjt gennemsnit hjem.

– Jeg gik i 3. g, da programmet blev optaget. På mirakuløs vis kunne jeg både blive student og medvirke i ”Den store bagedyst”. Skolen var meget sød til at hjælpe mig, og mine klassekammerater sendte noter til mig hele tiden. Jeg gik glip af en masse ting i den sidste tid af skolen, men begge dele lykkedes, fastslår hun, mens de sidste jordbær bliver placeret på tærterne, som hun har bagt til SE og HØR.

– Jeg var på job hele natten, men jeg nåede lige at smække dem her sammen, før I ankom. Jeg har skullet tjene nogle penge, for jeg havde noget af et underskud. Jeg var på SU, samtidig med at jeg skulle købe alle ingredienserne. Vi får et budget af DR, men det rækker ikke. Jeg havde ikke tid til at arbejde, fordi programmet skulle optages, lyder det fra bageentusiasten, der arbejder som aflastningsperson for en spastisk person.

Fremtidsplanerne har Luna styr på. Nu vil hun finde sig til rette i Aarhus og arbejde det kommende år, før universitetet får hele hendes fokus.
– Jeg vil gerne læse psykologi. Jeg har altid været enormt fascineret af psyken og mennesker. Jeg overvejede også medicin og antropologi. Jeg vil gerne forske og skrive nogle bøger, siger Luna, som du kan følge hver onsdag på DR1.

Kom indenfor hjemme hos Luna:

Sådan bor Luna fra "Den store bagedyst"

Sponsoreret indhold