Nyheder14. september 2016

Inge fra "Den store bagedyst" har sejlet verden rundt

65-årige Inge Simonsen har sejlet på de syv verdenshave som ung. Men nu er det titlen som Danmarks bedste amatørbager, hun har sat kursen imod
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/090916bagedyst_4.jpg
 René Schütze

De kommende mange onsdage kan du igen mærke dit mundvand løbe, når DR1 for femte gang søger Danmarks bedste amatørbager. En af årets del-tagere er Inge Simonsen fra Hals i Nordjylland.

– Jeg er 65 år, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg begyndte at bage. Det er blevet mere og mere bagning i stedet for madlavning, lyder det fra årets suverænt ældste deltager, der i sine yngre dage brugte mere tid på det brusende hav end på landjorden.

– Jeg sejlede, fra jeg var 20 år. Jeg startede i DFDS, og så sejlede jeg en otte-ni år med Mærsk i Østen og USA. Jeg var stewardesse, men hos Mærsk skulle de bruge en kabys-stewardesse. Det blev mig, for jeg interesserede mig for mad. Jeg stod for det kolde køkken, afslører Inge, der holdt fast i madlavningen, da hun stoppede med at sejle.

I nogle år gik hun ud som kogekone, indtil en arbejdsskade satte en stopper for det i 2002. Passionen for bagning har hun dog ikke mistet.

– Når jeg ser noget spændende, prøver jeg at lave det. Det kan være på internettet eller i fjernsynet. Jeg elsker den daglige gærdej og wienerbrød, men jeg kan også godt lide at øve mig med forskellige teknikker som chokolade. Norske klejner har jeg bagt i mange år. Jeg kom ofte med klejner til 100 personer på min mands arbejde, siger den nordjyske kvinde, som tidligere har været lige ved og næsten at ende som deltager i ”Den store bagedyst”.

– Jeg var med til casting, første år programmet var der. Jeg kom blandt de sidste 20. Men så kom der en reklame sidste år, og så meldte jeg mig til igen. Jeg fik en mail om, at jeg var gået videre til casting. Efter castingrunderne fik jeg at vide, at jeg var kommet med i programmet. Jeg var overrasket, og jeg blev glad, fastslår Inge.

Selv om hun er den ældste deltager i programmet, og den næstældste kun er 42 år, går Inge til udfordringerne med oprejst pande. Hun er nemlig ikke nem at slå ud af kurs. Selv ikke en diagnose som lungesygdommen KOL har fået hende til at se sort på tilværelsen.

– Mange går i stå, men da jeg fik at vide, at jeg havde det, begyndte jeg at motionere og holdt op med at ryge. Jeg fik det konstateret for tre år siden. Jeg har fået bedre lungekapacitet. Jeg lever ikke for min sygdom, jeg lever med min sygdom. Jeg tager min medicin, og så tænker jeg ikke mere på det, lyder det fra Inge, som du kan følge hver onsdag kl. 20 på DR1.

Inge fra "Den store bagedyst" har sejlet verden rundt

Sponsoreret indhold