Nyheder3. oktober 2018

Sidste strofe: Lukkede Kjukken kort før sin død

Kort før sin død valgte 72-årige Kim Larsen at lukke to af sine anpartsselskaber - blandt andet Kjukken, der som nævnt også var navnet på Larsens orkester.
https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Søndag sov Kim Larsen stille ind omgivet af sin familie i en alder af 72 år.

Den folkekære spille havde i længere tid kæmpet mod blandt andet kræft, og tidligere på sommeren måtte han desuden aflyse flere spillejob i Norge.

Kort før sin død valgte den gamle sanger fra Odense at dreje nøglen om på anpartsselskabet Kjukken, der som nævnt også var navnet på Larsens orkester.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen.jpg
 (Foto: René Schütze)

Kim Larsen sov ind søndag formiddag omgivet af sine børn og sin hustru (Foto: René Schütze)

Sangeren afviklede desuden anpartsselskabet K.Larsen.

Kim Larsen ApS, som var 100 procent ejet af Kim Mellius Larsen, bestod dog endnu kort før hans død.

Det seneste regnskab derfra viser, at formuen i dette selskab er på over 69 millioner kr.

72-årige Kim Larsen nåede slet ikke bruge så mange penge. Han forsøgte i hvert fald ikke.

Han havde ingen dyr Ferrari holdende i den carport, han ikke ejede.

Sammen med hustruen Liselotte boede han i en beskeden lejlighed midt i Odense.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/7_138.jpg
 (Foto: Claus Poulsen, All Over)

Kim Larsen lagde aldrig skjul på, at han var til øl og smøger. Foto: Aller Media

I det seneste regnskabsår, som sluttede 30. april, hævede den helbredssvækkede spillemand og seks fuldtidsansatte medarbejdere i firmaet en løn på godt 4,5 mio. kr.

Det vil sige omkring 650.000 kr. i gennemsnit.

Kim Larsen nåede at give flere koncerter i Danmark det forgangne år, men måtte også sande, at helbredet var begyndt at skrante. Han måtte således aflyse flere koncerter i Norge og Sverige som følge af det kræftforløb, han var igennem.

Lune Larsens sundhed skrantede i flere år efter et langt liv på landevejen, som begyndte med Gasolin helt tilbage i 1969.

I kølvandet på hans død har kendte som såvel ikke-kendte hyldet musikeren på de sociale medier. Også flere af Kim Larsens egne børn har sat ord på sorgen.

Kim Larsens søn Sylvester Larsen fortæller i et rørende opslag på Facebook, at faderens død har ramt ham hårdere end forventet.

- Min far kunne være stejl, uforsonlig, voldsomt opfarende og havde ofte svært ved at indrømme egne fejl, mens han fremhævede dem hos andre. Nej, han var langt fra perfekt den gamle. Men hvor jeg dog elskede ham, skriver sønnen, der kun havde sporadisk kontakt med sin far.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-15169_copy.jpg
 Foto: Mikael Rieck, Kaspar Wenstrup

Alice Eva er Kim Larsens ældste datter. Foto: Aller Media

Sangerens ældste datter, 37-årige Alice Eva Larsen, valgte få dage efter hans død at udtrykke sin sorg på sin Instagram-profil.

Alice Eva delte et række fotos af sig selv som barn sammen med sin far, og til teksten skrev hun en længere hyldest til sin afdøde far.

- Et lyn slog ned i mit hjerte søndag morgen og efterlod et stort hul, der aldrig kan heles! Min kæreste far er død, og chokket, savnet og sorgen er meget stor og overvældende.

- Min far var mit hjem, min tryghed, mit anker og min tømmerflåde. Min far gav mig den mest trygge, varme og lykkelige barndom... En barndom, jeg af hele mit hjerte ville unde nogle af de mange stakkels børn i hele verden, der er fattige på kærlighed og omsorg.

Sponsoreret indhold