Nyheder 25. juli 2018

Derfor aflyser Kim Larsen sine koncerter i Norge og ikke i Danmark

Kim Larsen har valgt at aflyse sine koncerter i Norge, men ikke koncerterne i Danmark, og det er der en grund til, forklarer hans manager
Foto: All Over Press

Dog slog Kim Larsen fast, at han stadig ville gennemføre de planlagte koncerter herhjemme, som efter planen skal afvikles til august.

Nu fortæller hans manager, at der er en helt særlig grund til, at koncerterne i Norge er aflyst og ikke dem i Danmark.

Jørn "Ørn" Jeppesen fra PFM Management fortæller til Fyens Stiftstidende, at det er de store afstande i Norge, der er medvirkende til at gøre koncerterne deroppe endnu mere krævende for den aldrende hankat.

- Norge er helt anderledes strabadserende at turnere i med lange afstande og dermed en meget ujævn rytme. Og syv koncerter på ti dage sammen med rejseriet deroppe er for meget, siger Jørn "Ørn" Jeppesen til Fyens Stiftstidende og tilføjer, at de hele tiden har tænkt på, om de store afstande i Norge ville blive et problem for Kim Larsen.

Foto: All Over Press

Kim Larsen fik konstareret kræft i december sidste år. Foto: All Over

- Men vi ville anstændigvis vente, til vi vidste det med sikkerhed. Og nu ved vi, at det vil være for udmattende. Det er altid kedeligt at aflyse, og det ærgrer os naturligvis, men der er ikke andet at gøre, fortæller Jørn "Ørn" Jeppesen til Fyens Stiftstidende.

Koncerterne i både Danmark, Sverige og Norge blev planlagt sidste efterår, før at Kim Larsen fik konstateret prostatakræft. Efter kræftdiagnosen måtte Kim Larsen også aflyse koncerter tidligere på året for at modtage behandling og genvinde kræfterne. 

Lune Larsens sundhed har skrantet i flere år efter et langt liv på landevejen, som begyndte med Gasolin helt tilbage i 1969.

Bugspytkirtlen satte ud i 1984, og i 2010 blev den folkekære musiker opereret for en diskusprolaps, som igen i 2014 gav så store problemer, at Larsen måtte aflyse en turné i Kina.

Siden 2015 har musikeren da også gået med stok på scenen og gennemført sit show siddende.

Efter kræftdiagnosen skal man dog ikke forvente, at den aldrende gavflab pludselig lægger sit liv om.

Smøger og øl på stamværtshuset Lørups i Odense trumfer nemlig sundhed og motion til enhver tid, som Larsen også har fortalt sin læge, der ellers har prøvet at tale livsnyderen til fornuft.

– Jeg sagde til ham (lægen, red.), at øl giver mig livs-glæde og livskvalitet. Fitnesscentrene er blevet vores kirker. Sundheden er blevet vores gud. Det er en fattig religion. Sundheds-religionen er det rene navlepilleri. Det handler kun om en selv. Derfor render folk til psykiater. Jo mere man er optaget af sig selv, des mere syg i knolden bliver man, har Kim Larsen tidligere fortalt BT.

Kim Larsen blev tilbage i december sidste år indlagt på hospitalet i Odense.   Dengang udtalte Kim Larsen & Kjukken, at der var tale om problemer med en ny type medicin. Senere kom det dig frem, at "Kvinde min"-sangeren var blevet ramt af en alvorlig sygdom.   Hvert år bliver over 4.000 danskere ramt af prostatakræft. Sygdommen kan ifølge Kræftens Bekæmpelse behandles både med operation, strålebehandling, hormonbehandling og kemoterapi.   

Kim Larsen fylder 70 år

 
 
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 

 

Sponsoreret indhold