Nyheder26. december 2017

Lukas Forchhammer: Jeg har jo været en slags misbruger

Lukas Forchhammer fortæller i et stort interview med Politiken om sin trang til joints, der pludselig blev for meget. Jointsene er fortid, og i dag lever han sundt – ikke mindst af hensyn til sin forlovede Rillo og parrets lille datter Viola
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/l0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Som Fristadsbarn voksede Lukas Forchhammer op i et miljø, hvor joints ikke var farligere end fredagsslik.

Derfor har den populære ”7 Years”-sanger da også selv røget joints flittigt i en periode på 10 år.

Men det er slut nu.

Det fortæller Lukas Forchhammer i et stort interview med Politiken:

- Jeg har jo været en slags misbruger. Åh, jeg ved bare, at det her bliver en rubrik i Se og Hør, men forstå mig nu ret: Jeg kan huske alt, hvad der skete i de ti år, hvor jeg har røget meget hash og drukket. Men røgen lagde en dæmper på mit humør, min sorg og min energi. Jeg har haft, og har, nogle voldsomme kampe indeni, og virkeligheden kan være svær at deale med. Bandets succes har påvirket mig enormt meget, og det samme har min sorg efter min fars død. Men jeg vil gerne kunne mærke det hele tydeligt nu, både det svære og det gode, fortæller Lukas Forchhammer i interviewet.

Det var på en rejse til Korea, at han endte med at lægge den dårlige vane på hylden. I Korea kunne han ikke få fat på en joint, og han havde tilmed længe tænkt, at han ville stoppe. Og derfor stoppede han lige med ét, mens han stod i det asiatiske land.

- Jeg har brugt røg og alkohol til at dulme med. Men også mad, meditation, træning og ikke mindst arbejde. Mod slutningen af turneen sidste år var jeg så ulidelig, at folk holdt op med at sige det til mig, når jeg var en idiot. Der kom sådan en ’vi skal bare lige’-, og ’det skal bare overstås, det her’-stemning. Lad os nu bare sørge for, at han kommer på scenen, ikke? Jeg var så presset i den periode, at jeg ikke rigtig kunne noget og opførte mig dårligt, fortæller Lukas Forchhammer, der blandt andet nævner en episode fra Grammy-uddelingen i februar i år.

Her var Lukas Graham nomineret i hele tre kategorier, men forlod prisfesten uden en statuette under armen. Og det gjorde ham vred – noget han fortryder at være blevet i dag.

- Jeg blev vred. Jeg blev så vred, at jeg var nødt til at køre alene hjem i en bil. Jeg var rasende og barnagtigt skuffet. Jeg følte mig snydt for noget, som ikke var mit. Jeg skammer mig over det nu. Det er jo ikke sådan en mand, jeg vil være, vel? Men lige der syntes jeg, at ’7 Years’ var en bedre sang end ’Hello’. Og i øvrigt fuck janteloven! Og tak til janteloven! For at hive mig ned på jorden igen hele tiden, det er så ambivalent. Jeg var bare vildt skuffet, fortæller Lukas i interviewet med Politiken og tilføjer, at han bagefter tog hjem til deres lejede hus. Her sad Rillo og ammede deres lille pige Viola. Lukas proklamerede, at han ikke ville med til efterfest - og så kom der en kontant udmeldning fra hans forlovede: - Så bad hun mig pakke mit forsmåede ego og min lille tissemand væk. Hun fortalte mig, at det var så tarveligt for det hold af mennesker, der havde knoklet lige så hårdt som jeg selv for at få os og mig så langt. »Hvis ikke du kan nyde det, så kan de heller ikke nyde det, og så er alt jeres hårde arbejde spildt«. Det var så smukt sagt. Så tog hun barnet og sendte mig ud og drikke mig fuld med de andre og fejre vores Grammy-nominationer, fortæller Lukas Graham i interviewet. Lukas Graham var nomineret i kategorierne årets bedste udgivelse, årets sang og årets bedste pop/popgruppe-optræden. Du kan se billeder af Lukas Graham i galleriet herunder:

Lukas Graham - billeder fra hans liv

Sponsoreret indhold