Hollywood13. februar 2017

Grammy: Gaga chokerede, Adele hev sin Grammy itu og Lukas Graham fik høvl

Årets største musikfest – Grammy-uddelingen – løb af stablen natten til mandag dansk tid, og traditionen tro blev det en begivenhedsrig prisfest. SE og HØR har her samlet nogle af højdepunkterne fra nattens fest
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grammy_front_roed.jpg
 Foto: All Over og Scanpix

De var der alle sammen: Adele, Metallica, Lady Gaga – og selvfølgelig også danske Lukas Graham.

Alle de største stjerner inden for musikken var natten til mandag dansk tid samlet til den 59. udgave af Grammy-uddelingen, der blev afholdt i Los Angeles, og her havde et par danske stjerner altså også fundet plads.

Lukas Graham havde udsigt til at forlade årets Grammy-uddeling med hele tre statuetter under armen.

Det danske Fristadsband var nemlig nomineret i hele tre af de tunge kategorier.

Desværre måtte Lukas Graham forlade festen tomhændet – og endda efter, at bandet havde fået kritik for deres optræden i Staples Centeret i Los Angeles.

Bandet optrådte sammen med den amerikanske countrysangerinde Kelsea Ballerini, hvor de havde smeltet deres respektive hits "7 Years" og "Peter Pan" sammen. Det var dog ikke alle, der tog lige vel imod deres musikalske indslag natten til mandag.

Flere mente nemlig ikke, at mixet mellem de to sange var smart.

https://imgix.seoghoer.dk/16.2.77296044.jpg
 (Foto: All Over)

Lukas Graham til Grammy-uddelingen. Foto: All Over

Også andre kunstnere, der optrådte til årets mest omtalte musikfest, havde problemer. Både Metallica og Adele kæmpede med lyden, da de gik på scenen, og Adele måtte endda bede bandet om at starte forfra, da hun skulle synge sin hyldest til den nu afdøde sanger George Michael.

I andet forsøg – og med stor opbakning fra publikum – lykkedes det dog Adele at få gennemført sin egen version af George Michaels "Fastlove".

Adele var desuden den kunstner, der besøgte scenen i Staples Centeret mest. Den unge britiske sangerinde blev nemlig topscorer ved prisfesten og kunne tage hjem til England med ikke færre end fem Grammyer.

Således slog hun selveste popdronningen Beyoncé i de tre største kategorier med sit album "25”. Adele vandt prisen for årets album, årets sang og årets udgivelse. Desuden vandt hun også i kategorierne årets popalbum og årets popoptræden.

I sin sidste takketale ærede Adele sin kollega Beyoncé og hendes album "Lemonade", der også var nomineret i en af de store kategorier.

- Jeg forguder dig. Du rører min sjæl hver eneste dag. Jeg elsker dig og ville ønske, du var min mor, sagde Adele til en højgravid Beyoncé i Staples Center i Los Angeles.

… og at Adele har høje tanker til sin musikkollega, kom til udtryk kort efter, da hun midt under sin takketale rev sin statuette itu for at give den ene halvdel til netop Beyoncé.

https://imgix.seoghoer.dk/20170213-100712-2_20mb.jpg
 (Foto: Scanpix)

Adele kunne ikke dy sig - og hev sin statuette itu. Foto: Scanpix

- Jeg kan på ingen måder acceptere denne pris, og jeg er meget ydmyg og meget taknemmelig, men mit liv er Beyoncé, sagde Adele blant andet, inden at hun dedikerede halvdelen af sin pris til Beyoncé.

Lady Gaga gjorde sig bestemt også bemærket natten til mandag dansk tid – for som vanligt havde den amerikanske sangerinde med det borgerlige navn Stefani Joanne Angelina Germanotta fundet et særdeles opsigtsvækkende outfit frem.

Hun havde iført sig et outfit, der var en særpræget blanding af lak og fjer.

https://imgix.seoghoer.dk/8.21795941.jpg
 (Foto: All Over)

Adele iført det særprægede outfit. Foto: All Over

Mens han var i live blev David Bowie sjældent hædret ved Grammy-uddelingerne.

Men natten til mandag blev den afdøde musiker overøst med hæder.

Han vandt således samtlige fem kategorier, han var nomineret i, deriblandt bedste rocksang og bedste alternative musikalbum.

Du kan se masser af billeder fra prisfesten i galleriet herunder:

Grammy 2017 rød løber

Sponsoreret indhold