Nyheder14. april 2013

Louise Mieritz: Taler ud om sønnens blodpropper

Den lille dreng fik en hård begyndelse på livet
Louises lille Samuel gik i kramper efter sin fødsel.
Louises lille Samuel gik i kramper efter sin fødsel.
 Foto: Claus PoulsenVi kender den smilende Louise Mieritz fra "Vild Med Dans", hvor hun og Silas Holst dansede sig ind på en flot andenplads, og så kender vi hende fra Emmas Dillemma, tv-serien "Lykke" og en lang række andre danske film.

Privat er Louise Mieritz gift med film-fotografen Manuel Claro, hun er papmor til Mercedes, og så har hun og Manuel sønnen Samuel.

Hendes gravidtitet var nem og fødslen fin. Men så skete der noget.

I mange år har Louise Mieritz undertrykt nogle knap så pæne sider af sig selv. På soendag.dk fortæller hun, hvordan hendes mand reagerede, da han lærte dem at kende.

- Det er mærkeligt, for selv om det er noget heftigt noget at føde, og man godt ved, at der kan ske mange ting, så kom det helt bag på mig, da det stod klart, at der var noget galt, siger Louise i et stort interview med SØNDAG.

Hun opdagede det selv. Det var, som om hendes lille, nyfødte søn fik kramper.

- Men jeg kunne lige så godt ikke have set de kramper. Nu så jeg dem, og så var det nødt til at blive undersøgt, selv om jeg forstod, at man på mange hospitaler ikke vil tage scanningsbilleder af nyfødtes hjerner, fordi det er så hårdt at blive født, og hjernerne på det tidspunkt ligner skuddermudder, siger Louise Mieritz.

Det viste sig, at hendes søn havde blodpropper i hjernen, da han blev født. Han kom i behandling med blodfortyndende medicin.

Se Louise Mieritz nøgen

- Hver dag skulle der en lille, bitte nål ind i hans lille, bitte, tynde ben. Og vi blev på Rigshospitalet i ti dage. I de ti dage følte jeg det, som om jeg var inde i en boble af tryghed. Jeg sad med min søn i favnen og følte denne her kæmpe, kæmpe kærlighed til det her lille barn. Verden rundt om forsvandt fuldstændigt. Og jeg befandt mig godt med at forsvinde et andet sted hen, husker Louise Mieritz.

Først efter 5 uger, hvor sønnen blev scannet fik de vished.

- Resultatet var, at blodpropperne var væk. Der var en smule hjernevæv, der var beskadiget på grund af, at blodet var blevet blokeret. Men det var lægerne opmærksomme på. Så i tiden lige efter gik vi til fysioterapi med ham. Men alt ser ud til, at han slipper uden mén.

Læs om en anden kendis, hvis barn var ramt af sygdom

- Jeg kan stadig blive helt varm, når jeg tænker på den dér kæmpe følelse af kærlighed, der pludselig fyldte alt, da mit omsorgs-gen tog over, og jeg bare vidste, da jeg sad dér med ham, at hvis det skulle være, ville jeg hellere dø for, at han kunne overleve, siger Louise Mieritz.

Mascha Vangs baby blev indlagt

Sponsoreret indhold