Nyheder17. november 2022

Løber tør for Tinka-huer: Der kommer ikke flere til salg

Igen i år har der været rift om Tinka-huerne, men allerede inden december ser det ud til, at de bliver udsolgt
Tinka nissehue
De troede de kunne undgå det, men Tinkas hue er igen i år blevet revet væk fra Salling Groups butikker.
 Foto: Per Arnesen/TV 2

Der er en risiko for at julefreden ikke når at sænke sig inden 1. december.

I midten af oktober forsikrede Salling Group, at der ville være nok af de karakteristiske Tinka-huer til alle.

– Vi har indkøbt rigtig, rigtig mange nissehuer, så børnene ikke skal gå forgæves efter Tinkas røde nissehue, som jo i tidligere år har vist sig at være yderst populær blandt børnene, sagde indkøbsdirektør for nonfood i Salling Group, Henrik Schmidt, dengang.

Men her få uger inden første afsnit af julekalenderen "Tinka og Sjælens Spejl" bliver vist på TV 2, svinder det ind med den populære hue.

Det afslører Salling Group overfor B.T.

– Da vi indkøbte 210.000 nissehuer, var vi af den klare overbevisning, at vi ville være godt polstret til at modstå efterspørgslen. Men det har det vist sig, at vi ikke er, siger Salling Groups pressechef, Jacob Nielsen, i dag til mediet.

Den store efterspørgsel kan dog ikke komme bag på mange, da samme scenarie gjorde sig gældende i 2019, hvor flere forældre og børn gik forgæves.

Ifølge Salling Group er der blot 10.000 huer tilbage torsdag af de 210.000, der blev sat til salg. Så det er med at være hurtig, hvis du skal nå at få en hue hjem til familiens mindste, der kommer nemlig ikke flere, lyder meldingen.

For blot nogle dage siden havde Salling Group ellers sat begrænsning på fire huer per kunde i håbet om, at flere kunne få fat i huerne, men det ser alligevel ud til, at nogle børn bliver skuffet i år.

Sponsoreret indhold