Nyheder26. juli 2017

L.O.C. er blevet voksen: Jeg har fået større respekt for scenen

Han er en af de mest garvede i årets felt af Grøn-artister, og gennem årene er L.O.C. vokset med rollen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/l.o.c..jpg
 Foto: Niels S. Andersen

Der er ikke meget sommerferie på programmet hos L.O.C. for tiden.

Den prisvindende rapper er nemlig en del af dette års Grøn-karavane, og det betyder et tætpakket program med optrædener over hele landet.

Det er dog langtfra første gang, at L.O.C., der lyder det borgerlige navn Liam Nygaard O'Connor, pakker tasken og turnerer det danske rige rundt med Grøn, der tidligere lød navnet Grøn Koncert.

Faktisk er han en af dette års mest rutinerede Grøn-kunstnere, og der er sket lidt siden dengang, hvor han for mere end ti år siden for første gang optrådte på Grøn, fortæller L.O.C til Ritzau Fokus.

- Dengang syntes jeg nok, at festen omme bag scenen var sjovere end det at stå på scenen, og det var også derfor, at festen skulle med på scenen. Det var lidt mere rock and roll og knapt så kontrolleret dengang. Stemningen var splitterravende vanvittig, siger L.O.C. med et grin.

Med dette års optrædener på Grøn kan L.O.C. skrive syv år som en del af den omrejsende karavane på sit cv, og erfaringen kommer ham til gode i dag.

- Med alderen har jeg fået større respekt for det at stå på scenen, og at det forpligter. Jeg er gået fra at være en total uopdragen festabe på 21 år til at være en voksen mand, som tager det meget seriøst, at jeg laver noget, som har værdi for nogen, forklarer L.O.C.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/loc.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Han fortæller, at han i løbet af årene har fået øjnene op for, at det ikke kun er ham som artist, men i lige så høj grad musikken, og minderne forbundet til den, der får folk til at møde op til koncerterne, og det har gjort ham til en mere ydmyg kunstner.

- For mig er det blevet et spørgsmål om at gøre musikken ære. Folk har altså lukket den ind i deres liv og synes, at den er grund nok til at stå der. Det har jeg meget stor respekt for, siger L.O.C.

Og så bliver det også trættende, hvis man hænger fast i fortiden og festen, mener den dansk-irske rapper.

- Det er meget sjovt at være årets nye navn, og alting er gratis i to år, men efter det skal du også finde en grund til at være her, og hvad der tænder dig ved at være musiker. For hvis det bare er festen, kan du bare åbne en natklub, forklarer L.O.C. og tilføjer:

- Vi (bandet, red.) jagter nu den højere enhed. Der, hvor det hele rammer rigtigt, hvor folks stemning matcher musikken og omvendt. Det er blevet vores fix.

Grøn-karavanen slutter 30. juli i København.

I galleriet herunder kan du se mange flere billeder af L.O.C. gennem tiden:

L.O.C.: Fed forvandling

Sponsoreret indhold