Nyheder15. juni 2017

Dans, kys og fest: Lise Nørgaards rørende og imponerende fødselsdag

Matador-legender, venner og familie var onsdag samlet for at fejre fødselaren.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170614-lise_noergaard-tsl-0135-2.jpg
 Foto: Thomas Laursen

- Det kræver kondition at fejre sin 100 års fødselsdag, sagde forfatter Lise Nørgaard i talen til de flere hundrede mennesker, der fejrede "Matador"s mor.

Gæsterne talte selvfølgelig den store familie og en masse venner, som den prisvindende forfatter og journalist har samlet sammen gennem årene.

Festen blev holdt hos forlaget Gyldendal, hvor direktør Johannes Riis holdt dagens første tale. Den blev fulgt op af en ode til Lise Nørgaard, som digter Benny Andersen havde skrevet og selv læste op. Og en sang skrevet til lejligheden blev det også til.

Der var højt humør festen igennem, men de mange gæster - og ikke mindst "Matador"-skuespillerne - stoppede snakken og lyttede rørt, da fødselarens gamle ven Bent Fabricius-Bjerre satte sig ved klaveret og spillede titelmelodien fra Danmarks mest kendte TV-serie.

Det er nemlig pianisten selv, der har skrevet kendingsmelodien fra det værk, der har gjort Lise Nørgaard til en folkehelt.

Fabricius-Bjerre fulgte i øvrigt "Matador"-melodien op med den mere muntre musik fra "Olsen-Banden" - og det fik festens 100-årige midtpunkt til at springe op og danse med sin stylist, Dennis Knudsen.

Sponsoreret indhold