Nyheder4. juni 2017

Lise Nørgaard hyldet af de kendte

Lise Nørgaard fylder ikke meget i højde og drøjde. Men på alle måder har hun haft og har stadig en kæmpe betydning for mange.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/z2.jpg
 (Foto: All Over)

Stort knæfald for den store-lille Lise Nørgaard på vej til Bremen Teater i København, hvor hun som den første nogensinde modtog prisen som Æres-Publicist af Den Danske Publicistklub.

Aftenen satte pris på Lise Nørgaards virke som journalist, men alligevel var ”Matador” helt fremme på lystavlen hos de fleste.

– Min niårige datter ser serien nu for første gang og er helt tosset med den. Selv så jeg den også første gang som niårig, så ringen er ligesom sluttet, fortalte tidligere DR-vært Martin Krasnik.

Den tidligere DR-værtinde Vibeke Hartkorn var også med til at hylde "Matador"s mor.

– Jeg er her udelukkende for at hylde hende. Hun har været en kæmpestor rollemodel for mig, og vi har stadig så meget brug for en som hende, sagde hun.

Reimer Bo, der også er tidligere *DR-vært var også dukket op.

– Hun har en imponerende journalistisk iagttagelsesevne, hvilket blandt andet ”Matador” også bærer præg af. Hun er en historisk person. Det er godt gået, så jeg vil bare sige: ”Fortsæt endelig. Du har fundet en god gænge, så bare kør på”, sagde han.

Studieværtinden Miriam Zesler havde også roser til snart 100-årige Lise Nørgaard.

– Jeg er ikke vokset op med ”Matador”, men jeg betragter Lise Nørgaard som et journalistisk forbillede. Hun har banet vejen for os andre i en tid, hvor det ikke var almindeligt med kvindelige journalister, sagde TV2-studieværtinden.

TV2-korrespondent Steffen Jensen var selv nomineret til prisen, men er stolt af, at Lise Nørgaard er journalist.

– Hun er et stykke Danmarkshistorie og en institution. Hun er det smukkeste af god gammeldags dansk dannelse. Sådan som det burde være, men desværre ikke er. Jeg er stolt af, at hun er journalist, fortalte han.

Også Radio24syv's Mads Brügger havde også fine ting at sige om aftenens hædersgæst.

– Lise har været en mønsterbryder, men jeg kender hende bedst som min mors gode veninde. Lige nu ser jeg imidlertid ”Matador” med mine drenge på otte og 11 år, og de er vilde med det, fortalte han.

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager, som holdt aftenens brandtale til publicisterne roste Lises gåpåmod.

– Hun har jo haft et kæmpe liv i en branche, hvor hun blev mødt med så mange fordomme. Det er så sejt, sagde hun.

Sponsoreret indhold