Nyheder27. september 2018

Lisbet Dahl elsker Aalborg: Her er jeg på toppen

Der er noget med gensynets glæde, der altid får det til at boble i skuespilleren Lisbet Dahl, når Cirkusrevyen ankommer til Danmarks nordligste storby Aalborg. Byen, hvor hun både blev skuespiller og voksen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lisbet_dahl_1.jpg
 (Foto: René Schütze)

Når Lisbet Dahl er i Aalborg, er der nogle ting, hun bare skal.

Blandt andet skal hun forbi Jonas Jensens blomsterhandel for at få en flot buket til sit hotelværelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lisbet_dahl_2_0.jpg
 (Foto: René Schütze)
– Jeg har fået et limegrønt værelse, siger Lisbet til Jonas Jensen. – Skal du så have en limegrøn buket? – Nej, for pokker. Røde og orange farver ... Og vupti har Jonas lavet en buket lige efter Lisbets hoved. (Foto: René Schütze)

– I sin tid lå her en lille butik, hvor jeg spottede en lang blond nylon-hestehale. Jeg for ind. Den måtte jeg bare have, for jeg skulle spille luder i ”Styrmand Karlsens flammer”, og jeg lignede jo en baby i hovedet med det korte hår, fortæller hun.

Nu ligger der så en blomsterhandel, og det er Lisbet godt tilfreds med, for ingen kan lave buketter som Jonas, mener hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lisbet_dahl_3_0.jpg
 (Foto: René Schütze)

– Her kom jeg hos sådan et sødt par og gav børnene bad. Jeg havde ikke selv et bad, så jeg var lykkelig over deres gæstfrihed, fortæller Lisbet om den hyggelige gade Hjelmerstald i Aalborg centrum. (Foto: René Schütze)

Mindernes by

– Dengang lå her jo også masser af konditorier i Aalborg. Vi splejsede tit til valnøddelagkage på teatret, fortæller hun, mens vi går rundt i byen, der er så fuld af minder fra hendes pure ung-dom.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lisbet_dahl_4_0.jpg
 (Foto: René Schütze)

– Det er klart, byen har forandret sig, men jeg føler mig stadig hjemme, når jeg er her. Jeg glæder mig altid til, at jeg skal herop. (Foto: René Schütze)

– Bare det at gå i de her gader. Jeg elsker det. Aalborg er min anden by. Fyldt med minder.

– Der ligger Salling. Den kom hertil nogenlunde samtidig med mig. Det var stort, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lisbet_dahl_5_0.jpg
 (Foto: René Schütze)

Lisbet holder af Aalborg og aalborgenserne og omvendt, så en tur i byen betyder mange autograf- og selfiestop. – Det er da bare hyggeligt, lyder det fra hende. (Foto: René Schütze)

I 1973 forlod Lisbet byen med mand og tre børn og flyttede til København.

Tilbage igen

Men i 1986 gik turen så den anden vej igen om end kun fast en gang om året.

Ernst Trillingsgaard, som året før var blevet kunstnerisk konsulent på Cirkusrevyen, havde aftalt, at sæsonen på Bakken skulle sluttes af med forestillinger i Aalborg Kongres & Kultur Center, og sådan har det været lige siden.

– Det er simpelthen så hyggeligt. Både fordi forestillingen er banket på plads, så der er ro på, og fordi de medvirkende bor sammen heroppe og derfor er sammen på en anden måde, end når de bare kører hjem til sig selv, siger Lisbet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lisbet_dahl_6.jpg
 (Foto: Aller Media)

Ernst Trillingsgaard med årets hold i Cirkusrevyen 1985. Erik Paaske, Bjørn Puggaard-Müller, Kirsten Rolffes, Kirsten Lehfeldt og Lisbet Dahl. Året efter kom revyen til Aalborg og har siden været der hvert år. (Foto: Aller Media)

Hun ved også med sig selv, at hun altid vil vende tilbage til Aalborg på den ene eller anden måde.

– Det er jo bare at tage herop, indlogere sig på et hotel og så tage ud i byen. Selvfølgelig vil jeg det. Det kan jeg slet ikke undvære.

Sponsoreret indhold