Lisbet Dahl: Preben Kaas slog mig

I en ny bog fortæller Lisbet Dahl om sit stormfulde forhold til ægtemanden Preben Kaas

I en ny bog fortæller Lisbet Dahl om sit stormfulde forhold til ægtemanden Preben Kaas

Foto: Dan Mariegaard

I denne uge udkommer Lisbet Dahls selvbiografi "Undskyld jeg blander mig" (People's Press). I bogen afslører den 71-årige skuespiller og revydirektør, at hendes mand, komiker, manuskriptforfatter og revydirektør Preben Kaas, engang slog hende.

I selvbiografien beskriver hun, at episoden fandt sted på et hotel på Costa Del Sol, hvor parret var på ferie sammen. 

- Vi var sammen i syv år i alt, og det var den eneste episode med vold. Jeg kan forstå på andre, at der var flere episoder med dem. Hans forrige kone (Anne Mari Lie, red.), skrev en roman om en mand, der bankede hende. Det var ham, siger Lisbet Dahl i bogen. 

Lisbet Dahl fortæller dog, at hun ikke fandt sig i, at hendes mand lagde en hånd på hende.

- Jeg skubbede ham baglæns ud gennem badeværelset, gennem gangen og direkte ind i et indbygget skab, og han skar sin hæl op, beretter hun i "Undskyld jeg blander mig". 

I et stort interview i dagens BT uddyber Lisbet Dahl episoden. 

- Preben var sindssygt jaloux, og den episode skyldtes jalousi. Ud af ingenting, siger Lisbet Dahl til BT.

Da parret kom hjem fra ferie, advarede hun sin mand mod nogensinde at være voldelig over for hende.

- Hvis du nogensinde rører mig igen, så slår jeg dig ihjel.  

Artiklen fortsætter under billedet. 

Lisbet Dahl med Preben Kaas.

Lisbet Dahl med Preben Kaas. Foto: Arkiv

Trods den voldsomme episode husker Lisbet Dahl tilbage på Preben Kaas med kærlighed i tankerne - hun afslører også, at hun stadig går med sin vielsesring. 

- Han var jo et fabelagtigt menneske. En kæmpe personlighed, og han bestod langt fra kun af den jalousi, han havde så svært ved at styre, siger Lisbet Dahl om Preben Kaas, der tog sit eget liv i 1981.

- Jeg vælger at tale om det nu, da hans børn allerede har talt om det i forbindelse med den bog, der kom om ham (i 2012, red.). Inden da ville jeg ikke tale om det, da der ikke var nogen grund til at gøre hans børn mere kede af det, end de var i forvejen, fortæller Lisbet Dahl til BT om årsagen til, at hun står frem med voldsepisoden nu. 

Lisbet Dahl og Preben Kaas forelskede sig i hinanden i 1974, men på det tidspunkt var de begge gift. Fem år senere fik de dog hinanden til et storstilet bryllup på Fyn. I 1981 tog Preben Kaas sit eget liv. Preben Kaas har sønnen Nikolaj Lie Kaas med sin første kone, Anne Mari Lie. 

Se billeder fra Lisbet Dahls liv i galleriet. 

Lisbet Dahl fylder 70 år - billeder fra hendes liv

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close