Nyheder31. oktober 2016

Lene Beier tæt på at dø to gange

To gange har den populære kun 39-årige TV-vært været ved at dø
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lene-beier.jpg
 Foto: All Over Press
Den populære TV-vært, Lene Beier, har to gange set døden i øjnene. Første gang var hun blot 25 år, og da var det en uopdaget sygdom, der var ved at få bugt med den sporty, altid smilende skærmtrold.
Den populære TV-vært og 'Vild med dans'-deltager, Lene Beier, lider af den kroniske stofskiftesygdom, Myksødem. Myksødem er en nedsat funktion af skjoldbruskkirtlen, der ofte betegnes som for lavt stofskifte. Lene Beier fortalte i et interview i SE og HØR i januar, at hun slet intet stofskifte har.
Hendes skjoldbruskkirtel er med hendes egne ord helt død. – Sygdommen er ikke farlig, når bare jeg sørger for at tage min medicin. Men den øger risikoen for bl.a. sukkersyge, sagde Lene Beier i januar. Ud over at tænke over sin kost dyrker Lene Beier motion for at minimere risikoen for sukkersyge og andre følgevirkninger af sygdommen. Hun har fået lagt et personligt træningsprogram. - Det handler om, at jeg gerne vil holde mig sund og frisk, så jeg kan blive gammel og se mine børn vokse op, sagde Lene Beier til SE og HØR.
Og netop det med at blive gammel var skræmmende tæt på ikke at blive en realitet for Lene Beier. Da hun var 25 var hun ikke blevet diagnosticeret med myksødem, som dengang var ved at slå hende ihjel. I et par havde hun været træt som et ondt år. Hun var så træt, at hun dejsede om, når hun kom hjem fra skolen, hvor hun arbejdede som fast vikar under sin læreruddannelse, og lå der, til aftensmaden skulle på bordet. Lægerne anede ikke, hvad de skulle gøre. Men de vidste, at de skulle gøre noget. For hendes hjerte flimrede. Og selv når hun gik, nåede det kun op på 42 slag i minuttet. Selv i hvile burde pulsen have ligget på ca. 70. Man nåede at tale om, hvorvidt hendes hjerte skulle have hjælp af en pacemaker til at slå, fortæller Lene Beier i et interview med BT. Det var først, da hendes svigermor, der er hospitalslæge, tilfældigt kom forbi, at der kom skred i tingene. Hun så på Lene Beiers furede hud og spurgte, om lægerne havde tjekket hendes stofskifte. Lene Beier kom til lægen og fik en dyster besked. - De tal, jeg fik målt, var så vanvittig dårlige. Flere af kroppens funktioner var holdt op med at virke. Jeg havde ondt i brystet, og mit hjerte kunne ikke følge med. Hun vidste med sikkerhed, at hun skulle dø. Jeg kan huske, jeg tænkte: ' Det her kommer ikke til at gå', siger Lene Beier til BT. Med en diagnose fik hun medicin mod sygdommen, og dermed forsvandt angsten for at dø.
Anden gang Lener Beier var ved at dø, var da hun fødte sin ældste søn, Arthur, der i dag er syv år. - Det var den mest vanvittige fødsel i verden. Arthur var en ordentlig kleppert, som satte sig fast to gange. På det tidspunkt var det for sent at foretage kejsersnit, og man endte med at brække kravebenet på den lille fyr og forstuve mit haleben med vilje for at få ham ud. Undervejs mistede jeg næsten to liter blod, fortæller Lener Beier til BT. I dag holder hun sygdommen nede med medicin og sender en kærlig tanke til svigermor. - Det var godt, jeg havde min svigermor, ellers havde jeg ikke overlevet det her, siger Lene Beier til BT. Se stort galleri med Lene Beier herunder:

Lene Beier 31102016

Sponsoreret indhold