Nyheder 12. januar 2016

Lider af kronisk sygdom:: Lene Beier løber for livet

En kronisk sygdom og ønsket om at blive stærk og sund har fået den 38-årige TV-vært i ”Landmand søger kærlighed” til at gå i boot camp hos Michelle Kristensen
(Foto: Dan Mariegaard)

Der er knald på, når den populære TV-vært Lene Beier kommer løbende.

Fuld fart synes Lene også, at der er mod hendes runde fødselsdag, 40 år, om halvandet år.

– Pludselig kan man mærke tyngdeloven på en anden måde end tidligere, ligesom jeg også synes, at jeg er blevet lidt løsere i kødet, siger hun.

(Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har løbet hele mit liv, men er meget dårlig til at presse mig selv. Gør det ondt, giver jeg op. Derfor har det mest været hyggeløb. Fem km på en halv time. Nu klarer jeg den på 25 min 45 sek., siger Lene Beier (Foto: Dan Mariegaard)

Bl.a. af den grund meldte hendes lyst sig til at få lidt hjælp og inspiration til træningen. Kost- og træningseksperten Michelle Kristensen, 31, blev løsningen.

– Michelle er fantastisk motiverende, uden at det bliver frelst og fanatisk. Hun forstår virkelig at skræddersy et program, der får en til at yde lidt mere, uden at man af den grund behøver at ende med en ironman, siger Lene.

(Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg vil gerne være sund og stærk til et langt liv med mand og børn. I dag kan jeg ikke engang hive storsejlet op i vores båd. Og hvad hvis Anders falder i vandet – bevidstløs? Så skulle jeg helst kunne hive ham om bord igen, siger Lene (Foto: Dan Mariegaard)

Resultatet er, at hun og Michelle mødes cirka hver 14. dag for at lægge program. Derudover træner hun to gange om ugen med et team fra Michelle og løber og træner med kettlebell for sig selv.

– Det vigtigste er at tage udgangspunkt i den enkelte. Lene elsker at være udendørs uanset vejr og vind. Derfor sammensætter jeg et program, hvor hun kan bruge naturens forhindringer til sin træning. Desuden har Lene stofskiftesygdommen myksødem, fortæller Michelle.

(Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg lever som vagabond, når jeg er på TV-optagelser. Monarch-mad og ingen motion. Jeg trængte til et spark i røven. Derfor opsøgte jeg Michelle Kristensen, siger Lene (Foto: Dan Mariegaard)

Sidstnævnte sygdom er da også den primære årsag til, at Lene gerne vil have skruet op for motionen.

– Sygdommen er ikke farlig, når bare jeg sørger for at tage min medicin. Men den øger risikoen for bl.a. sukkersyge, og her er det bedste middel motion, siger Lene.

Kosten spiller også en rolle, og her har Michelle også været inde at justere lidt.

– Jeg drikker for meget rødvin og spiser for meget brød. Jeg er en rigtig hyggetrold, men her er Michelle kommet med nogle alternativer, så jeg kan skære ned, uden at det skal være fanatisk, siger Lene.

(Foto: Dan Mariegaard)

Lene har lige fået jagttegn til riffel. Den er tung at slæbe og har en helt enorm rekyl. Bl.a. derfor vil hun gerne være stærkere. Med tiden skal hunden Bruce med på jagt. Indtil videre nøjes han dog med at ”hjælpe” mor med træningen (Foto: Dan Mariegaard)

Resultatet skulle meget gerne være en endnu mere frisk og fit Lene, end vi er vant til.

– Det handler ikke om, at jeg skal tabe mig, men om, at jeg gerne vil holde mig sund og frisk, så jeg kan blive gammel og se mine børn vokse op. Forsvinder mavedellerne så samtidig, og bliver rumpen hejst lidt i vejret, er det da bare helt perfekt, siger en forpustet Lene.

Myksødem er en nedsat funktion af skjoldbruskkirtlen, der ofte betegnes som for lavt stofskifte.
Lene har slet intet stofskifte. Hendes skjoldbruskkirtel er med hendes egne ord helt død.

Sponsoreret indhold