LEGO-familie forgylder sig selv

Kjeld Kirk Kristiansen forstår også at bruge de mange milliarder, som LEGO har indbragt familien.

Kjeld Kirk Kristiansen forstår også at bruge de mange milliarder, som LEGO har indbragt familien.

Foto: All Over Press)

 
3,9 milliarder kroner.
 
Prøv at smage på ordene.
 
Det er rare penge at have sidst på måneden.
 
 
Så meget hev familien bag LEGO, familien Kirk Kristiansen, ud til sig selv i udbytte sidste år.
 
Familieoverhovedet Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre voksne børn putter de store milliardindtægter fra LEGO-imperiet i investeringsfirmaet Kirkbi, der fungerer som familiens sparegris.
 
 
Og det er her, familien sidste år hentede det store milliardudbytte, der kan omsættes direkte i forbrug.
 
Udbyttet på 3,9 milliarder er danmarksrekord, fremgår det af den nye bog 'Overklassemagt' skrevet af journalisten og forfatteren Søren Jakobsen, der har flere bøger om samfundets øverste lag på samvittigheden.
 
 
Hvis pengene fordeles ligeligt mellem familiemedlemmerne, er der en lille millard kroner til hver til at bruge på godser, jordbesiddelser araber-heste og lignende kapitalkrævende sysler.
 
- Der er ingen, der har trukket så meget ud af en dansk virksomhed før. Jeg tror ikke engang, at Mærsk McKinney, da han døde, har haft en indtægt på én milliard om året, siger Søren Jakobsen til BT.
 
Familien Kirk Kristiansen har i årevis siddet på topplaceringen på listen over Danmars rigeste.
 
Ved den seneste opgørelse blev familiens formue anslået til at være 145,7 milliarder kroner, så de knap fire milliarder i udbytte kan næppe mærkes på budgetkontoen.
 
- De har fået knap én milliard kroner hver. Det er rigtig meget til privatforbrug. Selv om du skal betale topskat af det, så vil der være omkring 500 millioner tilbage, og det man kan have meget sjov for, siger Søren Jakobsen til BT.
 
LEGO-familien er nære venner af det danske kongehus.
 
Det betyder, at LEGO-familien i årevis har fungeret som 'uofficielle sponsorer' for kongehuset.
 
Medlemmer af kongehuset har flere gange brugt LEGO-familiens privatfly, og LEGO var også med til at spytte i den fond, der gjorde det muligt at købe prins Joachim ud af Schakenborg og give ham en pæn skilling på lommen i forbindelse med 'kornprinsens' flytning til København, da landsmandsdrømmen blev lagt i graven.
 
Kjeld Kirk Kristiansens ene datter, Sofie, er blevet nær veninde  af kronprinseparret, efter at de flere gange sammen med deres børn har ferieret i Sofies chalet i de schweiziske alper.
 
Og når dronning Margrethe inviterer til fest er Kjeld Kirk Kristiansen og fru Camilla selvskrevne gæster.
 
Du kan læse mere om de tætte bånd mellem kongehuset og LEGO-familien her.
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close