Nyheder8. oktober 2017

Lars Mikkelsen: Med præster på job

– Jeg har talt med præster, jeg har fulgt præster rundt, fortæller Lars Mikkelsen, der lige nu er aktuel i DR1-serien "Herrens Veje" til SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lars-mikkelsen00.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Om han spiller russisk præsident i verdenskendte ”House of Cards”, statsminister Jens Otto Krag i ”Krøniken” eller som nu provst Johannes Krogh i ”Herrens veje”, så bringer Lars Mikkelsen masser af intensitet og nærvær til sine roller.

Men den 53-årige fyr spankulerer ikke bare ind på settet og læser sine replikker op.

– Jeg har talt med præster, jeg har fulgt præster rundt, og så har jeg læst, tænkt og arbejdet med manuskriptet. Jeg er meget en læser/tænker/snakker. Jeg snakker med folk og følger dem rundt, i den udstrækning jeg kan få lov til det, fortæller Lars til SE og HØR, da pressen første gang skal se DR’s nye søndagssatsning.

https://imgix.seoghoer.dk/lars-mikkelsen.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

Lars Mikkelsen (Foto: Kaspar Wenstrup)

Lars Mikkelsen sitrer af nervøsitet

”Herrens veje” er bare endnu en linje på Mikkelsens efterhånden ret fyldige cv. Han blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole for 22 år siden, og i 2010 modtog han sin første Robert-pris.

Men bare fordi man er en garvet herre, betyder det ikke, at sommerfuglene i maven er blevet dovne. Nej, de basker stadig heftigt med vingerne forud for en premiere.

– Ja, der er altid nervøsitet inden en premiere. Jeg er altid smaddernervøs. Vi har jo arbejdet på det her i halvandet år, og vi har jo vendt og drejet hver en lille pixel i det her. Så kan man altid blive nervøs for, hvad folk egentlig opfatter – om det bliver retfærdigt behandlet, for det er jo klart, at der vil være for og imod. Især når man tager fat i sådan et emne, fortæller han.

Seerne kan glæde sig til at opleve Lars de kommende mange søndage. Og i 2018 vender ”Herrens veje”, der i foråret blev hædret med Critics’ Award, og Buyers’ Coup de Coeur under MIPTV-messe i Cannes, tilbage med endnu ti afsnit.

– Det har været en stor fornøjelse at lave, fordi det er karakterbåret, og man ikke er båret af en større plotfortælling. Vi skal fra øjeblik til øjeblik bære historien. Det har været spændende, fortæller den populære skuespiller.

Læs hele historien om Lars Mikkelsen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold