Nyheder 2. juni 2016

Lars Mikkelsen med i DR's nye søndagsdrama

Lars Mikkelsen får en af hovedrollerne i DR's kommende dramaserie om en præstefamilie i den danske folkekirke
(Foto: All Over Press)

Med store roller i tv-serierne "House of Cards" og "Sherlock" har han flirtet heftigt med det store udland, men nu vender han tilbage til den danske tv-dramascene.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lars Mikkelsen skal nemlig spille overfor blandt andre Ann Eleonora Jørgensen, når DR's nye søndagsdrama "Herrens Veje" tager det første spadestik til optagelserne i juni.

Serien vil tage udgangspunkt i en præstefamilie i den danske folkekirke, og, som titlen afslører, handler den om menneskers forhold til tro.

Og det er der en særlig grund til, forklarer hovedforfatter Adam Price, som også stod bag successerien "Borgen".

For selv om vi måske ikke opfatter os selv som særligt troende, er vi omgivet af troen i vores hverdag, mener han.

- Troen fylder i den offentlige debat, både når ateisterne opfordrer folk til at forlade folkekirken, og når vi diskuterer integration, flygtningekrise, terror eller den amerikanske valgkamp. Men også når vi søger ind i os selv og dyrker mindfulness, hipster-buddhisme eller den velkendte blanding af overtro og spiritualitet og bliver enige om, "at der er mere mellem himmel og jord", siger Adam Price i en pressemeddelelse fra DR.

[node:aller-related-content]

Historien i "Herrens Veje" har hentet inspiration fra den bibelske myte om Kain og Abel, som i korte træk handler om Adam og Evas sønner, hvoraf den ene slår den anden ihjel.

Om den handling gentager sig i tv-serien, som har premiere i efteråret 2017, vides endnu ikke.

Men det er netop blevet afsløret, at Ann Eleonora Jørgensen og Lars Mikkelsen har rollerne som forældre til to drenge, der spilles af Morten Hee Andersen og Simon Sears.

De første 10 afsnit af "Herrens Veje" bliver sendt på DR1 til efteråret, mens seerne må vente yderligere et år på at få anden sæson.

Sponsoreret indhold