Nyheder 19. marts 2017

Lars Hjortshøj: Hvorfor har jeg sagt ja til det her?

Den danske komiker har kastet sig ud i en musical, og det har givet knubs på selvsikkerheden.
Foto: Thomas Laursen

De fleste kender ham fra komediefilm og serier som "Klovn Forever", "Live fra Bremen" og "Langt fra Las Vegas".

Lars Hjortshøj har i mange år været en del af den danske komikerscene, men nu kaster han sig for første gang over musicalgenren, når han i rollen som Sir Robin indtager Tivolis koncertsal i Monty Python-musicalen "Spamalot".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og den nye rolle er noget, der har udfordret den ellers så rutinerede komiker på alle tænkelige måder.

- Jeg er gået hjem rigtig mange aftener og tænkt: "hvorfor har jeg sagt ja til det her?". Det har været brolagt med nederlag, fortæller Lars Hjortshøj, mens prøverne til musicalen stadig står på.

Jobbet som musicalstjerne betyder nemlig, at han både skal danse og synge på scenen foran et stort livepublikum, og det er nyt for den 50-årige komiker.

- Det er vildt grænseoverskridende. Jeg har aldrig lavet teater eller musical før. Her har jeg haft enetimer med en sanglærer og bare det at stå ved siden af et klaver og synge, bryder jeg mig virkelig ikke om, siger han og tilføjer, at han også kæmper med at få fødderne til at makke ret og huske hele koreografien.

Når han alligevel har sagt ja til at spille med i musicalen skyldes det, at han prøver at sætte benspænd op for sin egen bekvemmelighed.

- Jeg gider for alt i verden ikke være en eller anden magelig 50-årig komiker, der sidder og underholder med noget, jeg har lavet engang, siger Lars Hjortshøj og uddyber:

- Jeg synes, at et renommé kun har værdi, hvis man er villig til at misbruge det. For ellers ville man bare lave det samme igen og igen og holde sig til det, man ved, man kan. Det betyder også, at man bliver lidt slap i det. Jeg holder mig skarp ved at lave det her.

Selv er Lars Hjortshøj også stor fan af Monty Python, og at netop komediegruppen står bag musicalen har lokket lidt ekstra, erkender han.

- Jeg har sagt ja, fordi det er Monty Python, som har betydet rigtig meget for, at jeg overhovedet endte med at lave det, jeg er kommet til. Da jeg var en lille dreng, plagede jeg min mor, fordi jeg ville blive oppe og se Monty Python, fortæller Lars Hjortshøj.

"Spamalot" får premiere 22. marts.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold