Kvæstet Eurovision-deltager for sjofel til TV

\

"Fuck" er for frækt for de europæiske TV-seere.

Foto: All Over Press

 

Tjekkiets deltager ved aftenens første semifinale i Eurovision Song Contest i Lissabon, Mikolas Josef, har bestemt ikke fået den bedste indledning på aftenens konkurrence.

Den 22-årige sanger, der er en af Grand Prix'ets favoritter, var først blevet så alvorligt kvæstet, at der var tvivl om, hvorvidt han overhovedet nåede at blive klar til i aften.

Det skete, da han søndag i forrige uge under en af de utallige prøver på Grand Prix-scenen, kom så galt af sted, at man en overgang frygtede for hans førlighed.

Præcis hvad der skete, da han fremførte sin sang 'Lie To Me' er stadig uklart, men han faldt så uheldigt, at han pådrog sig en rygskade, der betød, at han blev hastet på hospitalet i ambulance.

På hospitalet fik han det værre og blev overført til et nyt hospital.

På Instagram fortalte han, at han havde fået mere og mere ondt og nu ikke kunne gå.

 

- Men jeg kommer til at fremføre min sang lige meget hvad, skrev han.

Og Mikolas Josef er da også kommet på benene igen og er klar til at gå på scenen om et par timer i Lissabon for at forsøge at kvalificere sig til lørdagens finale.

Men før han optræder i aften, har han været nødt til at ændre på sin sangtekst, der beskrives som den 'mest sjofle' i Eurovisions historie.

Han har simpelthen fået at vide, at han ikke fik lov at gå på scenen og repræsentere sit land, hvis ikke der blev ændret i teksten.

Det skyldes, at den originale version af 'Lie To Me' indeholdt talrige gentagelser af ordet 'fuck', og det vil Eurovision-arrangørerne ikke have sendt ud til flere hundrede millioner TV-seere i den bedste sendetid.

- Det er ikke så meget, der er blevet ændret, siger den tjekkiske deltager med et smil til svenske Aftonbladet.

Han blev selv klar over, at han nok var nødsaget til at ændre teksten, da han havde vundet sit hjemlands Grand Prix og var gået videre til konkurrencen i Lissabon.

- Det er klart. Der er børn og deres mødre, som ser programmet. Jeg vil ikke være et dårligt forbillede, siger han.

Selv om ordet 'fuck' nu er udskiftet med 'damn' en række steder i teksten, er det indtrykket i Lissabon, at selv den censurerede version er den mest sjofle sang, der nogensinde er fremført på en Eurovision-scene.

Det skyldes det meget eksplicitte seksuelle indhold:

Mikolas Josef synger blandt andet linjer som:”I know you 'bop-whop-a-lu bop' on his wood bamboo”, ”But steady plenty these greedies wanna eat my spaghetti” og ”Then she got one of my friends she got him dripping on wood”.

Danske Basim var ude i lidt af det samme med sin sang "Cliche Love Song", der vandt i Danmark og kvalificerede sig til Eurovision i 2014.
 
På cd'en med de danske Grand Prix-sange sang Basim ti gange "a fucking cliche, baby", men allerede inden det danske Grand Prix i 2014 i Odense havde Basim ændret teksten, så han i stedet sang "Another cliche, baby", så ingen kunne blive unødigt stødt af sangteksten.
 
Danske Rasmussen deltager i torsdagens semifinale i Lissabon med sangen "Higher Ground".
 
  
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close