Nyheder12. januar 2015

Kronprinsen taget i løgn: ’Vi nåede det lige før, de lukkede broen"

Kronprins Frederik kørte to gange over lukket Storebæltsbro
Af af
Kronprins Frederik kørte to gange over lukket Storebæltsbro
Kronprins Frederik kørte to gange over lukket Storebæltsbro
 Foto: Dan MariegaardFlere hundrede bilister blev i weekenden holdt tilbage, da Storebæltsbroen var lukket på grund af den kraftige storm - men ikke landets kronprins. Han kørte to gange i sin bil 'Krone 7' over den lukkede Storebæltsbro for at komme til og fra det store sportsgalla-show i Herning.

Og dét selvom han ifølge Sund og Bælts direktør overhovedet ikke havde fået den fornødne tilladelse til at passere den lukkede bro.

Selv udtalte kronprins Frederik til Her & Nu, at "vi nåede det lige et minut i lukketid".

Men det er ikke sandt.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen: Se min kjole

Broen lukkede for trafik på grund af stormen kl. 14.15, men det var først en time senere, at 'Krone 7' kørte over broen, skriver BT, der blandt andet har talt med Leo Larsen fra Sund og Bælt.

- Kronprinsens bil fik lov til at køre gennem betalingsanlægget, så han kommer til at holde nogle meter foran de andre. Da han er lukket ind gennem bommen, kører han hele vejen over broen uden at der er givet tilladelse til det, siger Leo Larsen fra Sund og Bælt til BT.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen ramte publikum

Politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, bekræftede også over for avisen, at kronprinsen kørte over broen uden af havde den fornødne tilladelse.

Anden gang Kronprins Frederik kørte ud på Storebæltsbroen var klokken 02:53 natten til søndag, da han var på vej hjem efter sportsgalla-showet. På dét tidspunkt var broen stadig lukket. Den åbnede først en time senere.

Sponsoreret indhold