Kristian Von Hornsleth: Køb en hjemløs

Provokunstneren Kristian Von Hornsleth har endnu en gang formået at dele vandende med sine værker

Provokunstneren Kristian Von Hornsleth har endnu en gang formået at dele vandende med sine værker

Foto: Thomas Laursen

Det er ikke første gang, at den omdiskuterede kunstner Kristian Von Hornsleth har brugt levende mennesker på den ene eller anden måde som levende installationskunst - og nu er turen altså kommet til de hjemløse i Danmark.

I næste uge kan du nemlig ganske gratis opleve den nye udstilling, hvor en gruppe hjemløse står udstillet som mannequiner i glasmontre, på kunstnerens nye galleri Strayfield i Hellerup.

Ideen kommer fra en udstilling selv samme Hornsleth har haft kørende i London, hvor man for en kvart million danske kroner kunne følge en hjemløs via GPS-tracking i London. Med i prisen fulgte et portræt af den hjemløse.

- Jeg håber, at denne udstilling kan sætte fokus på det problem, at der er en stigende fattigdom i Danmark, fortæller kunstneren selv til Ritzau

Det vil nok støde et par stykker, når de hjemløse står udstillet i glas langs den ekslusive Strandvej, men provokatøren har ikke meget til overs for kritikerne.

- I gamle dage udstillede man misdannede folk og kvinder med skæg, men det var jo ren underholdning. Det her handler kun om at lave et moderne landskabsbillede af, hvad Danmark er nu, siger kunstneren.

Tidligere har Kristian Von Hornsleth bl.a. provokeret befolkningen ved at få en hel by i Uganda til at tage hans navn, mod betaling i form af en ged eller gris. Det er altså ikke uvant for kunstneren at bruge levende mennesker og skabe forargelse.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close