Nyheder1. september 2024

Krisemøde i Løkkes parti: "Vi accepterer ikke sexisme"

Mandag skal der afholdes krisemøde i Moderaterne. Her skal der diskuteres, hvilke "tiltag" partiet skal tage i forhold til de klager, der er kommet frem, om arbejdskulturen i sekretariatet
Lars Løkke Rasmussen har flere gang måtte forsvare Moderaterne.
Lars Løkke Rasmussen har flere gang måtte forsvare Moderaterne.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Medie: "Tyrannisk" og "sexistisk" kultur

Skandalen ruller i Lars Løkkes parti, Moderaterne, i disse dage.

Fredag kom det således frem at en række tidligere og nuværende medarbejdere kritiserer arbejdsmiljøet i partiets sekretariat for både at være "tyrannisk", "mobbende" og "sexistisk". Der er i den forbindelse også blevet sendt en indberetning til Arbejdstilsynet.

I indberetningen er flere ledende skikkelser nævnt ved navn, herunder kommunikationschef, Ulla Østergaard, partisekretær, Kirsten Munch Andersen, samt den nyudnævnte digitaliseringsminister og tidligere politiske chef i partiet, Caroline Stage Olsen. Derudover er én anden ledende medarbejder også nævnt.

Situationen i partiet har fået ledelsen til at indkalde partiets medarbejderudvalg til et krisemøde mandag, hvor "nye tiltag" skal drøftes.

Og nu afslører en sms fra Kirsten Munch Andersen, som er sendt til folk internt i partiet, så lidt mere om, hvad der skal ske. Det skriver B.T, der er i besiddelse af beskeden.

"Vi accepterer det ikke"

Her skriver Kirsten Munch blandt andet, at mødet i partiets afholdes klokken ni, og at der vil blive drøftet, hvilke "tiltag" partiet skal tage herfra:

'Kære alle. Som i helt sikkert har set og fulgt med i medierne, så er der for to uger siden rettet henvendelse til Arbejdstilsynet om arbejdsmiljøet i sekretariatet. Det er alvorlige forhold, der bringes frem. Og for at være helt klar. Vi accepterer ikke sexisme og mobning,' står der i sms-uddraget i B.T.

Det går anklagerne på

Anklagerne, som flere af partiets nuværende og forrige medarbejdere af Moderaterne hævder i B.T, går blandt andet på, at der skulle herske en "tyrannisk" og "sexistisk" kultur i partiets sekretariat.

Blandt andet påstår flere medarbejdere, at der bliver talt "nedladende om kvindelige medarbejdere", ligesom ledende figurer også bagtaler andre medarbejdere åbent.

Derfor skulle flere medarbejdere også have sendt en indberetning til Arbejdstilsynet, som beskriver kulturen, og dem, som her med til at facilitere den.

Her er blandt andet navngivet partisekretæren Kirsten Munch Andersen, minister og tidligere politiske chef i Moderaterne, Caroline Stage Olsen, samt pressechefen Ulla Østergaard.

Derudover drejer klagen sig også om en unavngiven ledende figur i partiet.

Tidligere har Kirsten Munch ellers udtalt på TV2, at hun ikke mente, der havde været brud på partiets "code of conduct", som er et adfærdskodeks, der blandt andet skal afholde medarbejdere fra at opføre sig sexistisk.

Ifølge SE og HØR's oplysninger er det udelukkende ansatte i partiet, som skal til møde mandag, og ikke folketingspolitikerne.

Hun fortalte desuden også TV2, at hun ikke kunne "genkende billedet", som blev tegnet:

- Alle henvendelser, der måtte have været, har vi lyttet til, talt om og ageret på. Jeg genkender ikke det billede, der bliver tegnet, fortalte hun.

Klapper i på stribe

SE og HØR kunne lørdag fortælle, hvordan en lang række ledende skikkelser i partiet har valgt at stikke hovedet i sandet.

Således klapper flere i på stribe og henviser i stedet til partiets pressechef, Christian Bendix.

Der er dog flere almene folketingsmedlemmer, som har taget bladt fra munden. Det drejer sig blandt andet om Jeppe Søe og Karin Liltorp, som begge har været ude og kræve en uvildig undersøgelse af arbejdskulturen i sekretariatet.

SE og HØR har været i kontakt med Moderaternes pressechef, som oplyser, at de ingen kommentarer har til Søe og Liltorps opfordring:

"Nej. Kirsten har sagt på TV i går, at hun vil kontakte arbejdstilsynet og invitere dem på besøg, hvis de findet det nødvendigt," lyder svaret dog.

Sponsoreret indhold