Kongelige8. januar 2018

Margrethe slog i bordet: Sønnerne sendt på arbejde

2017 blev et arbejdsår for kronprins Frederik og prins Joachim, der blev dirigeret i byen af dronningen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/margrethe-24092017.jpg
 Foto: All Over

Man skal arbejde for føden! Det er budskabet, som tilsyneladende er blevet slået fast på det seneste hos brødrene Frederik og Joachim, efter at begge i en årrække har været kritiseret for at lave for lidt for deres årlige millionapanage.

Et kig i de kongelige kalendere viser, at begge dronning Margrethes fuldvoksne sønner benyttede sig af 2017 til at trække i arbejdstøjet i langt højere grad end i foregående år.

I forhold til året forinden satte prins Joachim arbejdstiden op med 40 procent, og kronprins Frederik har næsten fulgt trop.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins-frederik_0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)
Landets røde løbere er i 2017 blevet slidt tynde af de kongelige, som har sat arbejdsfrekvensen op. Blandt de mere flittige er kronprins Frederik. (Foto: Peter Grosen)

Margrethe står bag

Blandt årsagerne til det øgede arbejdspres er selvfølgelig, at den pensionerede og helbredssvækkede prins Henrik ikke længere kan passe offentlige opgaver – og andre derfor må tage over.

Men den 83-årige prins’ fravær er ikke i sig selv nok til at forklare, at Frederik og Joachim – sammen med resten af familien, i øvrigt – har sat arbejdstrykket op.

– De bliver nødt til at vise, at de er til for befolkningen og skatteyderne. Hvis de ikke lever op til deres rolle, holder kongehuset ikke 1000 år mere. De skal præstere noget mere, end de har gjort, for det har altså været for tilbagelænet, siger forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen, som ikke er i tvivl om, at det er dronning Margrethe, der har instrueret sine sønner i at tage mere på arbejde.

– Hun har også et behov for aflastning. Hun er en dame, der fylder 78, og der er to raske, unge mænd til stede, så det er helt naturligt, at hun beder dem om at tage en større del af læsset, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim_4.jpg
 foto: mikael rieck

Siden salget af Schackenborg i 2014 har prins Joachim haft flere og flere aftaler i den officielle kalender. (Foto: Mikael Rieck)

Kronprins Frederik og prins Joachim bijobber også

Begge brødre bijobber også ved siden af de officielle pligter.

Kronprinsens arbejde i Den Internationale Olympiske Komité kræver ifølge kalenderen hans opmærksomhed 14 dage om året.

Joachims deltidsstilling i forsvaret, som han passer på et kontor på Kastellet i København, står ikke i den 48-årige prins’ kalender, og det er derfor ikke til at vide, hvor ofte han trækker i uniformen.

For deres arbejde med at passe kongehusets officielle pligter modtager både Frederik og Joachim selvfølgelig apanage. I kronprinsens tilfælde er det 18 millioner kr. årligt, mens prins Joachim må nøjes med 3,5 millioner kr.

Læs mere om den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold