Kongehusekspert om Margrethes ferier: For stort arbejdspres

Dronning Margrethe II.

Dronning Margrethe II.

(Foto: ALL OVER)

Efter prins Henriks selvpensionering for godt et år siden er det tydeligt, at de royale pligter tærer mere på 76-årige Margrethe end tidligere.

Mens 82-årige Henrik primært har brugt 2016 på sine personlige interesser – som alle sjovt nok foregår langt væk fra hans hustru – har dronning Margrethe for alvor behov for at få ansvaret på afstand.

– Der er dels arbejdspresset og dels unormalitetens pres. Henrik har jo skabt en unormal situation ved at gå på pension. Det kan ikke fortsætte på den måde i det uendelige, og på sigt kan det få hende til at abdicere, lyder det fra kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

Lige nu ferierer dronning Margrethe intet mindre end i tre uger i den norske skiby Skeikampen, og ifølge en anden kongehusekspert, er der en helt speciel grund til, at opholdet er længere end tidligere. 

– Hun holder ferie længere tid ad gangen end tidligere. Men hun trænger måske også til ferie efter et 2016, hvor der har været mere travlt i årets løb end ellers, så der er brug for genopladning, siger en anden kongehusekspert, Lars Hovbakke Sørensen til SE og HØR. 

Læs hele historien om dronning Margrethe i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close