Nyheder6. februar 2017

Kongehusekspert om Henrik: Han er en gammel mand, der ikke vil mere

Når det længe ventede kongelige guldbryllup ikke bliver til noget, er det ikke, fordi Henrik ikke kan, men fordi han ikke vil, fastslår en ekspert.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/s00.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Det er ikke, fordi prins Henrik er gået på pension og ikke magter at deltage i offentlige arrangementer, at han ikke deltog i dronning Margrethes hjertebarn, åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 for nylig.

Samme formiddag åbnede prinsen nemlig en udstilling med sin private samling af jadekunst i Kolding – en prioritering, der ifølge kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen viser, at Henrik ikke vil deltage i begivenheder, hvor han skal optræde som prinsgemal og stå ved sin hustrus side.

Og dette er ifølge eksperten også forklaringen på, at dronning Margrethes 45-års jubilæum som regent den 14. januar ikke blev fejret officielt, ligesom det forestående guldbryllup heller ikke bliver den folkets fest, som mange havde set frem til.

Ifølge Sebastian Olden-Jørgensen ville det i så fald nemlig have været naturligt, at prins Henrik havde deltaget.

– Men det vil han jo ikke, og så lader han være. Det er ligesom med deres guldbryllup til sommer, hvor vi har fået at vide, at det bliver en stilfærdig familiebegivenhed. Det er jo alt sammen et resultat af den linje, som han har lagt yderst konsekvent, siger eksperten.

Prinsens dispositioner lægger ifølge kongehuseksperten et permanent pres på Margrethe og kongehuset.

– I en menneskealder har kongehuset og deres ægteskab fungeret på én måde, og nu har han sagt: ”Nej, det vil jeg ikke – nu skal det fungere på en anden måde. Jeg kører mit løb, og du kører dit”, forklarer Sebastian Olden-Jørgensen.

– Det er jo ikke et udtryk for, at han er en gammel, svag mand, der ikke kan mere. Hvis det var det, ville han ikke deltage i bridgeturnering. Det er et udtryk for, at han er en gammel mand, der ikke vil mere, fastslår eksperten.

Læs mere om regentparret i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold