Nyheder 23. juli 2012

Kongefamilien: Får røv i gave

En kontroversiel dansk kunstner har gravet sine balder ned ved slot
Sommeren byder på en uventet gave til dronningen og hendes gemal
Sommeren byder på en uventet gave til dronningen og hendes gemal
Foto: All Over

Glem alt om dyrebare malerier og lækre designermøbler. Den kontroversielle performancekunstner Uwe Max Jensen har foræret sin røv i gave til dronning Margrethe og prins Henrik.

Den utraditionelle gave blev overrakt mandag ved middagstid, da Uwe gravede et hul i den kongelige Barokhave ved Frederiksborg Slot i Hillerød og placerede en A3-fotokopi af sine balder oven på hullet. Ergo et røvhul. Røv-fotokopien har han fået taget på et bibliotek.

- Den bliver placeret på en måde, så den går i dialog med omgivelserne på en synlig men ikke nedbrydende måde, forsikrede Uwe inden udførelsen.

Læs også: Dronningen: Millioner i den jyske muld

Kunstneren var spændt på, hvordan det ville gå. Han har nemlig ikke, som man normalt gør, meldt sin gave til Kongehuset, da det skulle være en overraskelse.

På trods af kunstværkets provokerende symbolik, er den gakkede kunstner er ikke så bekymret for, hvordan gaven vil blive modtaget. For bliver folk sure, så er han med egne ord "heldigvis på vej ud af Hillerød".

Men er der én, som vil kunne forstå det kunstneriske input, så er det rrins Henrik, mener Uwe. Prins Henriks digte oser nemlig af sex.

Læs også: Strip'ohøj: Prins Henrik smider tøjet

Uwe Max Jensen er mest kendt for sit gavlmaleri af urin i Brande. Det endte med at koste ham en bøde på 1.000 koner for uffentlig urinering.


Sponsoreret indhold