Nyheder10. oktober 2022

Kommune vil sænke temperaturen i idrætshaller

Som konsekvens af de tårnhøje energipriser lægger Nyborg Kommune nu op til, at temperaturen i byens idrætshaller skal sænkes
Idrætshal
Som følge af de tårnhøje energipriser, lægger Nyborg Kommune nu op til, at temperaturen i byens idrætshaller skal ned på 16 grader.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hvis du skal et smut forbi idrætshallerne i Nyborg Kommune, kan det være en god idé at pakke de ekstra tykke sportsstrømper.

For med elpriser, der er højere end nogensinde, har kommunen fundet sparekniven frem, og derfor lægger de op til, at temperaturen skal sænkes til 16 grader.

Det skriver TV 2 Fyn.

Besparelserne, der er foreslået af kommunens teknik- og miljøudvalg, kommer efter en opfordring fra KL, regeringen og Danske Regioner til alle landets kommuner.

Fra 1. oktober blev det nemlig et krav for statslige bygninger at sænke temperaturen til 19 grader, ligesom det blev en anbefaling for landets kommuner og regioner.

Udover temperaturnedsættelsen i byens idrætshaller vil kommunen derfor også skrue ned for gadebelysningen i tidsrummet fra 22-06, de steder, hvor de er muligt.

Herudover er det blevet besluttet, at byens springvand på Torvet, vil blive slukket helt fra 1. november.

Besparelser påvirker ikke julehyggen

Men selv om byen i øjeblikket er ramt af de mange besparelser, har Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs dog forsikret om, at det ikke kommer til at gå udover julehyggen, når kalenderen siger december.

– Vi skal jo se på vores samlede omkostninger på energiforbruget. Og det gør vi på en lang række områder, men julebelysning det skal der være noget af, sagde han i et interview med TV 2 Fyn.

Sponsoreret indhold