Dine penge8. september 2022

Bliver koldere på kontoret: Skruer ned til 19 grader

Energikrisen tvinger nu staten til at skrue ned for varmen. Det fortæller klimaminister Dan Jørgensen på et pressemøde
Mette Frederiksen kan godt finde det varme tøj frem. Den kommende vinter må hendes statslige radiator nemlig maksimalt stå på 19 grader. Altså medmindre hun kommer med i bunken af "lokale undtagelser".
Mette Frederiksen kan godt finde det varme tøj frem. Den kommende vinter må hendes statslige radiator nemlig maksimalt stå på 19 grader. Altså medmindre hun kommer med i bunken af "lokale undtagelser".
 Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Det kan godt blive koldere at gå på arbejde over vinteren.

På regeringens pressemøde om energikrisen klokken 14, fortæller klimaminister Dan Jørgensen, at temperaturen skal skrues ned til 19 grader i alle statens bygninger.

I hvert fald hvis du arbejder i staten og meget gerne også i danske kommuner og regioner. Dog ikke i daginstitutioner, plejehjem og hospitaler, skriver TV 2.

Der vil dog være lokale undtagelser. Det er uvist, hvad der skal til for, at man få lov til at skrue op for varmen på sit statslige kontor.

- Temperaturen indenfor skal sænkes til 19 grader, medmindre særlige forhold gør, at temperaturen skal være højere. Normalt ligger temperaturen på 21-23 grader, siger Dan Jørgensen.

- Vi vil forkorte fyringssæsonen, så vi først fyrer, når temperaturen falder til 19 grader.

På torsdagens pressemøde fortæller klimaminister Dan Jørgensen også, at al unødigt udendørs lys vil blive slukket på statslige ejendomme.

Samtidig fortæller han, at man vil lave en kampagne, der skal hjælpe danskerne med at blive bedre til at spare på strømmen.

- Vi vil slukke al udendørs belysning. Bygninger, som er flotte at se på, men uden praktisk betydning, skal ikke oplyses, siger ministeren.

Danmark risikerer i værste fald at stå i en situation, hvor der er decideret mangel på energi, siger klimaminister Dan Jørgensen

En kommune har allerede taget beslutning

I Favrskov Kommune har man haft forslaget oppe at vende i byrådet og faktisk godkendt forsalget om at skrue temperaturen en grad ned til 19 grader i alle kommunale bygninger, hvor det er muligt at regulere temperaturen.

Det viser forslaget, som SE og HØR har fået tilsendt af Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune.

Beslutningen er taget i lyset af den aktuelle verdenssituation, og man håber på, at man forslaget vil spare fem procent energi.

SE og Hør har talt med flere kommuner, der endnu ikke har vedtaget nogle energisparende forslag endnu, da man vil afvente de statslige anbefalinger.

Sponsoreret indhold