Nyheder30. august 2015

Komiker vil kæmpe for at blive politiker

Komikeren Anders Stjernholm har ikke lagt politikerdrømmen på hylden, efter han ikke kom ind i Folketinget.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-09405.jpg
 Claus Poulsen

Selvom han ikke blev valgt ind ved folketingsvalget, så er han langt fra færdig med politik.

Det afslører komikeren Anders Stjernholm, da Ritzau Fokus møder ham på den røde løber ved Zulu Comedy Galla.

- Efter valget skulle jeg finde ud af, om jeg ville gøre det igen. Det vil jeg. Jeg troede, at jeg ville hade politik, efter valget var overstået, men det gør jeg altså ikke, griner han.

Den 34-årige komiker meddelte i marts måned, at han ville stille op for det nyetablerede parti Alternativet. Det blev ikke til en plads i Folketinget, men Anders Stjernholm vil stadig være en del af dansk politik.

- Det fede ved politik er, at det virkeligt betyder noget. Det tænder mig utroligt meget, og derfor er jeg motiveret til at lave noget, der måske ikke umiddelbart får en til at grine, siger han.

Den hektiske valgperiode betød også, at komikeren der blandt andet er kendt fra tv-programmet "Bingo Banko", ikke havde ligeså meget tid til at skrive nye jokes og forberede sig på sit comedyshow. Det betyder dog ikke, at det er lagt på hylden.

- Jeg bliver bedre til at finde ud af, hvordan det kan kombineres bedst. Jeg håber meget, at folk både vil være interesseret i min politik og mit comedy i fremtiden, siger Anders Stjernholm.

Selvom comedy og politik umiddelbart lyder som to vidt forskellige verdener, så kan det ifølge Anders Stjernholm sagtens lade sig gøre at arbejde med begge ting på samme tid.

- Jeg har da oplevet, at folk ikke helt tror, at det kan kombineres. Men det fungerer fint og er på mange måder faktisk en oplagt kombination. Comedy tvinger mig til at have et overblik, som jeg også kan bruge i politik, og den politiske verden kan måske føre til nyt materiale, siger han.

Anders Stjernholm har i år ti års jubilæum som komiker. Han kan opleves med sit nye show "Grine eller græde" den 4. september som et led i Zulu Comedy Festival, der løber fra den 27. august til den 6. september.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold