Nyheder12. november 2016

Komet-duo rydder bordet ved Danish Music Awards

Duoen Phlake er på kort tid blevet voldsomt populær, og det blev de belønnet for ved prisuddelingen.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/dma11.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Lørdag aften kunne den danske musikbranche hylde dem, der har gjort det ekstra godt det seneste år og traditionen tro uddele de prestigefyldte Danish Music Awards-statuetter.

Og her var det duoen Phlake, der med hits som "Pregnant" og "Angel Zoo" er stormet frem i Danmark, der kunne tage flest med hjem. Hele fem statuetter blev det nemlig til for Mads Bo Iversen og Jonathan Elkær, der tilsammen udgør duoen.

Det er ikke mere end halvandet år siden, de udkom med deres debutsingle "So Faded" men siden er det gået stærkt for de to drenge, der oprindeligt kommer fra Albertslund ved København.

Lørdag aften kunne de ved et særligt brancheevent inden selve Danish Music Awards-showet i Forum hive prisen hjem for årets danske popudgivelse for albummet "Slush Hours" samt prisen for årets producer, som gik til Jonathan Elkær for arbejdet på flere af albummets sange.

Ved selve showet, hvor sangeren Burhan G og komikeren Rasmus Bjerg var værter, måtte duoen tre gange på scenen. De modtog nemlig sammen med Gisli Gislason prisen for årets danske sangskriver, prisen for årets danske udgivelse og ikke mindst statuetten for årets nye danske navn.

Prisen for årets danske gruppe kunne bandet The Minds of 99 snuppe, mens rapperen Gilli står bag årets danske hit med "C'est La Vie", som han har lavet sammen med MellemFingaMuzik.

Alex Vargas, der har hittet med blandt andet "Higher Love" kunne tage prisen for årets solist med hjem, mens stjerneskuddet Mø blev belønnet for bedste musikvideo til hittet "Final Song".

Der var også en statuette til sangerinden Medina, der modtog årets ærespris - en pris, der gives til en kunstner, der gennem en årrække har gjort sig særligt bemærket.

Danish Music Awards uddeles hvert år af musikbranchen med IFPI og Koda i front.

/ritzau/

Danish Music Awards 2016

Sponsoreret indhold