Nyheder16. november 2016

Margrethe overrasker: Klar til at give Mary og Frederik tronen

Kronprinsparret fejrer kobberbryllup på mandag uden stor fest, men måske bliver deres største gave at komme til fadet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ddsd2.jpg
 Foto: All Over

Margrethe har i flere omgange fortalt Danmark, at Frederik og Mary først kommer til magten, når hun ikke selv er her længere.

Men i optakten til kronprinsparrets kobberbryllup på mandag synes den 76-årige monark alligevel at tænke over den næste generation.

– Hun kan noget, som jeg slet ikke ville have kunnet i hendes alder. Jeg var ganske vist blevet dronning, da jeg havde den alder, som hun har nu, så det gav sig selv, at der var ting, jeg ikke gjorde. Men det havde heller ikke ligget til mig, fortæller dronning Margrethe.

- Hun har derimod evnen til at gøre sådan nogle ting, og det synes jeg er rigtig godt, siger dronning Margrethe om svigerdatteren i bogen ”De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne”.

Og den udmelding tolker kongehuseksperten Sebastian Olden-Jørgensen som, at dronningen har skiftet mening i forhold til at abdicere.

- Det, hun siger, er jo, at hun godt kan slippe tøjlerne nu. Hun er omhyggelig med at berede jorden for Mary bedst muligt. Det er en meget, meget klar støtte, siger kongehuseksperten.

- Både af hendes person og af, hvad hun er for kronprinsen og i hendes royale rolle, fortsætter Sebastian Olden-Jørgensen til SE og HØR.
null

Sponsoreret indhold