Nyheder 3. april 2018

Kirsten Siggaard om skilsmisse: - Det var mig, der sagde stop

Kirsten Siggaard åbner om op skilsmissen fra manden gennem 38 år
Foto: All Over Press

Sangeren Kirsten Siggaard åbner nu op om, hvad der førte til skilsmissen fra ægtemanden Jørgen Andersen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De var gift i 38 år.

De besluttede allerede i 2015 at gå fra hinanden, men gik først offentligt ud med skilsmissen i december sidste år.

Det skete ved juletid, da Kirsten Siggaard og Jørgen Andersen offentliggjorde bruddet i deres årlige jule- og nytårshilsen på Jørgen Andersens Facebook-profil.

Kære venner - Kirsten og jeg vil gerne benytte lejligheden til, at ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår. Samtidig synes vi, at det er på tide at fortælle jer, at vi blevet skilt i 2017, men at vi til gengæld fortsætter som rigtig gode venner. For en hel del af jer er dette ikke nyt, da vi ikke har boet sammen gennem mere end et år. For andre er dette nyt, men til jer vil vi blot fortælle, at vi som nævnt fortsat er hinandens bedste venner. Alt er foregået uden dramatik, så derfor ingen yderligere kommentarer. Hvilket vi håber I respekterer, skrev parret.

I et interview med ugebladet Søndag fortæller Kirsten Siggaard nu om baggrunden for bruddet, selv om de egentlig mente, at det var en privat begivenhed.

- Vi var blevet trætte af at skulle svare på, hvor vi skulle hen på ferie og for at komme det i forkøbet, at en af os fandt en anden og skulle stå som ansvarlig for beslutningen, siger Kirsten Siggaard til Søndag.

Kirsten Siggaard: - Vi manglede nærvær

Parret var med årene gledet fra hinanden som kærester.

- Vi har ikke i de seneste år haft det nærvær, som jeg har ønsket mig. Når vi gik tur med andre, gik Jørgen og jeg vist oftest og småsludrede med de andre, mens andre par måske gik med hinanden i hånden eller under armen, fortæller Kirsten Siggaard i interviewet.

Parret fik i flere år ikke taget hul på den samtale, der var nødvendig.

- Hverken Jørgen eller jeg bryder os om konflikter, derfor har vi nok undladt at tale om de ting, vi ikke ønskede at høre svaret på. Måske er det en af årsagerne til, at vi bevægede os lidt væk fra hinanden med tiden, siger Kirsten Siggaard.

Til sidst var det dog hende, der tog emnet op.

- Det var mig, der syntes, at det var et nødvendigt skridt at tage. Jeg følte, at når jeg ikke kunne give det her et meningsfuldt nærvær, så ville jeg hellere være helt fri, og Jørgen havde også fortjent bedre, siger Kirsten Siggaard.

Men den 63-årige sangerinde er stadg bedste venner med eksmanden, og de fejrede blandt andet jul sammen hele familien.

Han har købt hende ud af deres fælles hus i Roskilde, og Kirsten Siggard har i lange perioder boet i parrets sommerhus, men er nu på jagt efter en mere permanent bolig.

- Jeg skal lige lande og finde ud af, hvad jeg vil og har råd til, siger Kirsten Siggaard til Søndag.

Kirsten Siggaard og Jørgen Andersen var gift i 38 år, og deres ægteskab har været betegnet som et af de mest solide i musikbranchen.

Da Kirsten i 80’erne flere gange deltog i Melodi Grand Prix, blev hun ekstra kendt for hele to gange at være 
gravid under popfesten, og 
det blev til sønnerne Kasper 
og Mads. For tre år siden gjorde Kasper hende til farmor til en lille pige.

Sponsoreret indhold