Nyheder18. oktober 2015

Kira Eggers raser mod Odense ZOO

Kira Eggers blander sig nu i debatten om Odense ZOO, der dissekerede en rask løve i torsdags.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kira_eggers_portraet_2014_02_web.jpg
 Janus Covermodel

Danmark er endnu engang blevet genstand for hele verdens opmærksomhed, efter at Odense ZOO denne uge dissekerede en løve for øjnene af de besøgende. Det har ført til en voldsom debat på de sociale medier omkring dyrevelfærd, ligesom da Københavns ZOO aflivede giraffen Marius.

Én af de kendte, der har en markant holdning til emnet, er den tidligere pornomodel og erklærede dyreven Kira Eggers. På sin Facebook-profil opfordrer hun sine følgere til at skrive under på, at raske dyr i zoologiske haver ikke længere skal aflives. Derudover langer hun ud efter de zoologiske haver, som hun mener opbevarer deres dyr under for dårlige forhold.

- Jeg er virkelig dybt rystet over, hvor mange herinde støtter op om ZOOs og deres arbejde. Hvor har I været henne? Lever I i en tidslomme? Der er IKKE brug for ZOOs. Ergo, der er ikke brug for at holde gang i bestande for at underholde JER!

Odense Zoo skriver selv på deres hjemmeside, at de valgte at dissekere løven foran deres gæster, for at de kunne lære noget om kroppen på det store rovdyrs, men den køber den rasende Eggers ikke.

- Når jeg er død, kan I kigge lidt på mig. I må gerne bede jeres børn om at skære lidt med. Det er faktisk nok DER I kan lære lidt. Hvad er det lige præcis jeres børn får ud af at se nogen skære i en løve, som aldrig nogensinde blev værdsat, men blev sat i verden for profit, skriver Kira Eggers på Facebook.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold